Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Vinnare av Model Search 2016: Viktor Lagerlund

Vinnare av Model Search 2016

Under vintern arrangerade Svenskt Kosttillskott en modelltävling där alla över 18 år som tränar och tror sig ha talang för att stå modell fick delta. Vinnaren bland herrdeltagarna heter Viktor Lagerlund, en 25-åring från Norrköping som tränar både fotboll och styrketräning och som dessutom jobbar som personlig tränare. Svenskt Kosttillskott är glada för att få jobba med Viktor under hela 2016.

Viktor Lagerlund på gymmet

Viktor Lagerlund är 25 år och kommer från Norrköping. Redan som femåring började han träna fotboll flera dagar i veckan och intresset för fotbollen lever kvar än idag.

- Idag spelar jag för att det är kul i division 4, med tre träningar och en match per vecka. Jag gillar sammanhållningen i laget och det känns fel att lägga av med fotbollen när jag har hållit på sedan jag var liten.

I gymnasieåren hittade Viktor även in till gymmet och började styrketräna. Till en början tränade han mest för att stärka upp kroppen till fotbollen, men intresset för träningsformen växte snabbt och numer tränar han upp till sex gånger per vecka i gymmet.

- Jag kör alltid två muskelgrupper åt gången och varierar mellan maskinträning och fria vikter och mellan högrepetitioner och lågrepetitioner och sedan rullar schemat på veckovis. Men jag kör alltid på känsla och dagsform och tvingar mig aldrig till något. Ett pass kan vara allt från 40 minuter till 1,5 timme långt, helt beroende på hur jag mår.

Att känna efter hur han själv mår och träna utefter det är något som Viktor har tagit fasta på och låter genomsyra hela hans livsstil. För honom är det viktigt att känna att träningen är rolig och att han tränar för att han själv vill det, på det sätt som han tycker är bäst.

- Det är en otrolig bekräftelse att komma framåt och veta att man gjort det på egen hand utefter sitt eget tillvägagångssätt, oavsett vad andra har sagt under vägen. Jag ser ingenting som svart eller vitt i min träning.

Viktor Lagerlund profilbild

Många bollar i luften

För att orka träna på den nivå han gör behöver han även se till att äta ordentligt. Även på detta plan lever Viktor efter dagsform och känsla snarare än att sträva efter fasta mattider och en viss mängd mat. Utöver att han är noga med sitt proteinintag vägrar han att väga sin mat. Istället äter han när han är hungrig och slutar när han är mätt. Han bulkar aldrig och han deffar aldrig, utan äter på ett liknande sätt året runt. För att underlätta för sig själv kompletterar han med olika kosttillskott.

- I huvudsak äter jag proteintillskott på daglig basis, mest för att det är ett enkelt, tidseffektivt och gott sätt att få i sig extra protein. Det är inte alltid jag hinner koka ägg på morgonen exempelvis, och då är det perfekt att blanda i lite kasein i sin frukostgröt istället. Utöver det äter jag även aminosyror och ibland använder jag även en PWO för att tagga till lite extra innan träning.

Viktors rekommendationer

 
Core Casein
 
RAW Rampage
 
Core BCAA Powder
 
Core Whey Protein

Vid sidan av sin egen träning jobbar Viktor även som personlig tränare och instruktör på en större gymkedja och inom militärträning och driver även ett eget företag med massage. Som om det inte vore nog pluggar han dessutom heltid inom affärsinriktad ekonomi, som också det ligger honom varmt om hjärtat. Det ger honom en möjlighet att andas något annat än bara träning för en stund och hitta ny energi till sitt stora träningsintresse. Nu påbörjar han även en ny era i sitt liv, som fitnessmodell och ansiktet utåt för Svenskt Kosttillskott. Vi kommer kunna se honom på siten och i olika marknadskanaler framöver.

- Det känns jättekul att få den här möjligheten, jag har nog inte förstått att det är sant än! Det är verkligen en ära att få förtroendet och jag har stora förhoppningar om detta samarbete.

Svenskt Kosttillskott delar Viktor Lagerlunds glädje och ser fram emot ett samarbete under 2016!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Lär dig mer

  Svenskt Kosttillskotts Modelltävling 2016

Svenskt Kosttillskotts Modelltävling 2016

Vinnarna i Svenskt Kosttillskotts modelltävling är utsedda - läs mer om dem här!
  Adrienne Daudi tävlar i Bikini Fitness

Adrienne Daudi tävlar i Bikini Fitness

Adrienne Daudi är en lovande Bikini Fitness atlet i början av sin karriär.