Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Träning som tar dig vidare

Känner du att träningen har stannat av? Oavsett hur mycket tid du lägger ner på gymmet, i boxen eller i löparspåret får du inte de resultaten du vill ha? Se först och främst över din träningsvecka. Får du tillräckligt med återhämtning? Vi måste vila och återhämta kroppen för att kunna prestera på topp och utvecklas, annars bryter vi bara ner kroppen, och det vill vi inte! Men om du nu förser kroppen med rätt mängd näring och mat samt återhämtning kan det vara så att du kommit till en platå. Du är helt enkelt lite bekväm i träningen och pushar dig inte tillräckligt mycket för att utvecklas.

I denna artikel kommer jag gå igenom vad du ska göra för att ta träningen och dina resultat till nästa nivå.

Tidiagare artiklar och kommande:

Del 1 - Hur du maximerar det nya året

Del 2 - 3 Svettiga träningspass med kroppsvikt

Del 3 - Hur du undviker skador

Del 4 - Hur du med rätt kost och träning går ner i vikt

Del 5 - Träning som tar dig vidare

Del 6 - Intervaller för fettförbränning

Del 7 - Kosttillskott som tar dig vidare

Del 8 - Hur du lyckas nå dina mål

Komfortzonen

Hård och varierad träning där du verkligen ger kroppen en utmaning utanför bekvämlighetszonen är den träning som kommer att ge dig mest tillbaka. Under förutsättning att du redan tränat ett tag och känner dig bekväm i gymmet är det lagom att träna 4-5 dagar per vecka för att lyckas bygga upp dig maximalt. En lagom nivå på träningen är att klara 6-8 repetitioner oavbrutet i varje styrkeövning. Utmana dig själv till att våga göra ytterligare en repetition även om du inte tror att du kommer klara det. Ta hjälp av en kompis som kan passa och kör vidare trots att kroppen inte vill. Den som pressar sig hårdast är den som utvecklas mest!

Skriva ner ditt träningsupplägg, både för hur veckan ska se ut i helhet och för de individuella passen ska vara uppbyggda. På så vis kan du lätt se vilken övning du ska köra och gör att passen blir mer effektiva.

Variera träningen mellan olika typer av övningar och olika typer av träningsformer. Kör inte fast i enstaka övningar, utan träna även andra övningar där den muskelgrupp du vill utvecklas i finns med. Vill du exempelvis bli bra på marklyft, träna då även stående rodd med skivstång och utfallssteg. Rotera övningarna och jobba med både styrka, uthållighet, explosivitet och rörlighet för de övningar du vill bli bättre på. Ibland kan bara ökad rörlighet göra att du ökar ditt max, muskeln behöver nödvändigtvis inte blir starkare utan din kropp kommer i en bättre position och kan utnyttja muskelns kraft bättre. Glöm inte träna bålen, ofta är det att bålen är för svag för att hålla upp kroppen som gör att man är och känner sig svag i andra övningar. Träna på dina svagheter för att bli starkare, helt enkelt.

Men återigen, det viktigaste av allt för att du ska få de resultat du vill ha är att kliva ur komfortzonen, det är då vi tvingar kroppen att utvecklas. Kliver du inte ur den och pushar dig och kroppen till det yttersta med tyngre vikter, ett set till, en repetition till eller snabbare tempo, kommer du fortfarande vara lika stark och snabb i morgon som du är idag.

PETERS KOSTTILLSKOTTSTIPS

 
Coldkiller
 
Core Vitamins
 
Core Performance
 
Core BCAA Powder
 
Muskel Medium

Nästa vecka kommer vi öka upp tempot ytterligare med intervallträning, men här får du redan nu ett flåsigt pass som du kan göra för att kliva ur din komfortzone.

Träningstips:

Amrap 15 min av:

3 Bar MU

6 HSPU

9 wallballs @ 14 kg

12 kcal Assault Bike

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej