Triggerpunkter

Ömmande, smärtande och stela muskler är något som alla som tränar känner igen sig i. Här har vi samlat produkter som kan hjälpa dig att öka blodtillförseln och motverka stela muskler, knutor och triggerpunkter.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 27 produkter
Urval
Varumärke
Casall7 SKLZ4 GAIAM4 Abilica4 Shakti2 Iron Gym2 Hook of Sweden Egenvård1 By Myrberg1 China Dragon1 RockTape1
Sortering
Popularitet
Trigger Point Roller
Svart
Iron Gym Trigger Point Roller
-17%
249 kr
299 kr
RockBalls
1 st
RockTape RockBalls
229 kr
 
Abilica FoamRoller
Black
Abilica FoamRoller
-20%
399 kr
499 kr
Tube Roll
Black
Casall Tube Roll
499 kr
 
BackStretcher
1 st
Abilica BackStretcher
-20%
319 kr
399 kr
FoamRoller Mini
1 st
Abilica Massage FoamRoller Mini
-20%
199 kr
249 kr
Peanut Ball
Black
Casall Peanut Ball Back Massage
199 kr
 
Sugkoppar
399 kr
 
Koppningskit
By Myrberg ACU CUPS
Nyhet
399 kr
 
Massage Roller
Svart
Iron Gym Massage Roller
-15%
169 kr
199 kr
5,0
5 av 5
FoamRoller Pro
Svart
Abilica Trigger FoamRoller Pro
-20%
463 kr
579 kr
Foam Roll Mini
Black
Casall Foam Roll Mini
299 kr
 
Massage Kit
1 paket
GAIAM Restore Massage Therapy Kit
199 kr
 
Massageboll
Aqua blue
Casall Massage Ball
79 kr
 
3,0
3 av 5
SKLZ Roller
1 st
SKLZ Massage Roller
499 kr
 
Hook of Sweden
Natur
Hook of Sweden
595 kr
 

Vad är en triggerpunkt?

Triggerpunkter och knutor kan uppkomma när muskeln är överansträngd på grund av intensiv träning, monotona rörelser eller för lite återhämtning. Detta kan i sin tur då leda till knutor i och runt om muskeln, något som kan hämma din muskelfunktion och uppfattas som en begränsning i ditt rörelseomfång. Knutor kan leda till ömma och stela muskler som även kan smärta, speciellt när du trycker och masserar ut dem. Ta tag i dina problem så fort som möjligt, för ju längre du väntar med att behandla dina smärtande områden desto mer obehag och smärta kommer det att vara sedan när du ska massera ut dem.

Djupgående massage av triggerpunkter

Det bästa med dessa massagebollar, foam rollers och triggerpunktsprodukter är att du kan massera och behandla dina triggerpunkter och ömma muskler på egen hand hemma. Du bestämmer helt och hållet själv hur hårt du vill massera genom att reglera ditt tryck och belastning på redskapet.

Massage innan träning

Vid stela muskler och smärtande områden kan det ibland vara skönt att massera och mjuka upp dessa områden innan man sätter igång med träningen. Genom att massera exempelvis lårmusklerna 5–10 minuter med hjälp av en foam roller innan ett benpass får du igång blodtillförseln till musklerna, något som både värmer och mjukar upp. Detta kan föra med sig att både du och dina muskler är mer förberedda och redo att belastas och exempelvis köra knäböj. Men glöm inte bort att köra några uppvärmningsset (oavsett övning) innan du lastar på tunga vikter på stången, även hjärnan och våra nervbanor behöver värmas upp och få en förvarning innan vi kan lasta på.

Vid ömmande och stela skulderblad och nacke kan det även vara en fördel att lägga sig på en massageboll för att massera dessa partier innan träningspasset, för att lätta på spänningar och mjuka upp. Detta kan medföra att den hårda punkten, knutan vid skulderbladen lättar och lossnar upp, och du känner att du återigen kan röra och rotera skulderbladen som du ska. En god rörlighet i skulderbladen och axelpartiet är en fördel i de flesta överkropp övningarna, så ta hand om din kropp och muskler genom att massera dem så att du kan prestera och få ut maximalt av din träning!