Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Simstjärnan Christoffer Carlsen - laddar inför VM

Christoffer Carlsen, en av Svenskt Kosttillskotts sponsrade idrottare, imponerade stort under simnings-SM. Nu laddar han inför VM i Kanada i december.

Simmaren Christoffer Carlsen vid en bassäng.

Under simnings-SM tog Christoffer Carlsen bland annat två individuella guld, ett silver och slog både svenskt rekord i 200 meter frisim och kvalade till VM.

- Det gick över förväntan. VM-kvalet kändes det som att jag skulle ta. Men ett svenskt rekord hade jag inte väntat mig, säger Christoffer Carlsen.

Formen är i topp. Kosten är bra, träningen fungerar och Christoffer har hållit sig frisk.

- Då brukar resultaten visa sig också.

Bakom resultaten döljer sig oändligt många träningstimmar. En vanlig vecka spenderas 25 timmar i bassängen och runt sju timmar på gymmet. Samtidigt kräver all träning mycket energi. Christoffer Carlsen ska få i sig mellan 7000 och 7500 kcal per dag.

- Det är riktigt svårt att få i sig så mycket genom vanlig mat. Så jag äter en hel del kosttillskott. Det är främst proteinpulver och mycket bars under träningsperioderna. Inför tävling lägger jag till kreatin och beta-alanin också. Det gör en enorm skillnad upplever jag. För mig är framför allt kreatin A och O inför tävling för att boosta kroppen.

I Christoffers tävlingsväska

 
Core Beta Alanine
 
Core Creatine
 
Core Whey Protein

Den 6-11 december väntar Christoffer Carlsens andra VM. Senast var långbane-VM, nu väntar kortbane-VM, som innebär en 25-metersbassäng.

- Detaljerna måste sitta mycket mer i kortbana. Man måste vara alert hela tiden.

Även om de flesta inte gör en karriär av simning tycker Christoffer Carlsen att fler borde lägga in det i sin vanliga träning som ett komplement.

- Man tränar verkligen hela kroppen när man simmar. Och det förebygger skador riktigt bra. Man kan se motionärer på gymmet som sitter på en spinningcykel, men varför inte simma istället?

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej