Recept: Lyxig torsk med risotto
Lyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina. Sparrisen som ingår är rik på B-vitminet folsyra som är viktigt för bla cellbindningen.
Ingredienser | innehåll per portion | ||||||||
150g torsk 2 skivor parmaskinka 1/3 dl arboriris 2 msk hackad lök 1 hackad vitlöksklyfta 3 st sparrisar 20g frysta ärtor 3+3g kokosfett 1 tsk smör 10g matlagningsost 11% 1 msk persilja 1 tsk grönsaksfond 1 dl rött matlagningsvin 2 dl varmt vatten 1 msk citronjuice Salt och peppar |
|
Gör så här:
Börja med att steka löken och vitlöken med 3 g kokosfett i ca 30 sekunder. Häll i risotton och grönsaksfonden och fräs av den i ca 30 sekunder. Sänk värme till medel och häll i det röda vinet och låt den koka ner i ett par minuter. Häll sedan i 1 dl vatten och låt det småkoka tills vätskan är nästan borta (ca 5 min), tillsätt 1/2 dl vatten och koka i ca 5 minuter till. Lägg sist i den tärnade sparrisen och ärtorna.
Linda in torsken i parmaskinkan och lägg den i en varm panna med 3 g kokosfett och stek den i ca 4 minuter, vänd den varje minut.
Blanda i osten och persilja i risotton och ta av den från värmen och sätt på ett lock.
Innan du tar av torsken från pannan så lägger du i resten av sparrisen i stekpannan och häller citronjuice över torsken och sparrisen så det ångar. Ta av torsken och lägg den på en tallrik. Låt sparrisen ligga kvar och lägg i smör i pannan och stek i ca 30 sekunder. Häll i 1/2 dl vatten och låt vattnet koka bort (det tar ca 30 sekunder). Låt sparrisen ligga kvar i pannan medan du lägger upp risotton på tallriken bredvid torsken. Sist läggs sparrisen på som dekoration.
Rekommenderade produkter
Läs också

Recept: Torsk med äggsås och potatismos
Med krämig äggsås blir torsken saftig och god - till matlåda och middag!
Recept: Proteinrik risotto
En enkel och mättande risotto med högt proteininnehåll och toner av rosmarin.
Recept: Proteinrik kyckling med paprikaröra
Nyttig kyckling och paprikaröra med vitlök som fungerar antibakteriellt.
Recept: Fläskfilé med sparris och tomatröra
Saftig fläskfilé med bakad potatis och sparrisröra med prebiotisk effekt.
Recept: Ugnsbakad torsk med fetaost
Fetaost och gurka ger torsken fantastisk smak. Gott, nyttigt och enkelt!
Recept: Kalorisnål kyckling med bönor
Bönor i maten ger långsamma kolhydrater och proteiner som förlänger mättnaden.