Recept: Kycklingfilé med limedressing
Glöm torra kycklingfiléer i matlådan - den smakrika limedressingen förvandlar kycklingen till en smakexplosion som är perfekt till middag, i matlådan eller varför inte på buffén?
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
4 kycklingfiléer | |||||||||||||
2 st lime, saft och skal | |||||||||||||
3 msk teriyakisås | |||||||||||||
2 vitlöksklyftor, pressade | |||||||||||||
1 röd chilifrukt | |||||||||||||
0,5 dl rapsolja | |||||||||||||
1 dl finhackad persilja | |||||||||||||
2 krm koriander | |||||||||||||
Tillredning
Dela limefrukterna och pressa ner saften i en bunke. Riv skalet och häll ner i limesaften. Pressa ner vitlök och tillsätt sedan rapsolja, teriyakisås, koriander och hackad persilja. Hacka chilifrukten och blanda ner i dressingen.
Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg dem i en plastpåse. Häll ner ungefär ¾ av dressingen i påsen och vänd den så att alla kycklingfiléer blandas med dressingen. Låt påsen ligga i kylen i ungefär en timme.
Stek kycklingen i en stekpanna tills den är helt genomstekt. Lägg upp skivorna på ett fat och ringla över det sista av limedressingen. Servera förslagsvis med råris, eller varför inte till buffén?