Recept: Kalvgulasch med potatis
Högrev kräver i likhet med annat framdelskött lång koktid men rätt tillagat är det ett mycket smakrikt och saftigt.
Då det gäller bakpotatis är kalorivärdet liksom för övrig potatis lågt, cirka 80 Kcal/100 gram. Bakpotatis har dock lite längre hållbarhet i kylskåp till skillnad från kokad potatis men för att hålla lådorna extra färska är det ändå bäst att frysa in dem.
Ingredienser | innehåll per portion | ||||||||
1 kg bakpotatis Kalvgulasch |
|
Gör så här:
Börja med att baka ca 1 kg bakpotatis på 200 °C i ca 30 minuter. Låt potatisen svalna och fördela den i lunchlådor.
Tillaga sedan Kalvgulaschen.
Kalvgulasch
Ingredienser | innehåll per 100g | ||||||||
200 g hackad lök 250 g skivad svamp 500 g krossade tomater 4 st hackade vitlöksklyftor Ett par kvistar timjan 1 kg tärnad högrev av kalv (ca 1 cm tjocka) 2 msk paprikapulver 2 msk grillkrydda 1 dl rött matlagningsvin 50 g tomatpuré 2 tsk Sambal Oelek 1 msk malen svartpeppar 1 msk örtsalt 2 msk guarmjöl eller maizena |
|
GÖr så här:
Värm ugnen till 75 °C.
Värm en stekpanna med kokosolja och stek kalvbitarna i ca 1 minut. Lägg allt utom guarmjöl i en stekpåse och stäng igen påsen med bandet som följer med. Placera påsen i ugnen och lämna den där i 8 timmar (förslagsvis över natten).
Ta ut påsen och häll innehållet i en stor skål. Rör i guarmjölet i vätskan tills det blivit tjockt och smaka av med malen svartpeppar och örtsalt.
Dela upp allt i 5 matlådor eller portionspåsar.