Recept: Julig chia- och hampafrö musli
Varje morgon kommer ditt kök fyllas med ljuvliga dofter från apelsin, kanel, kokos och vanilj från denna underbart goda müsli. Denna müsliblandning kommer kickstarta dina dagar!
Bild: Superfruit
Ingredienser till 10-12 portioner | ||||||||||||||||||
|
Gör så här:
Blanda ihop honung, rapsolja, vaniljfrön, rivet apelsinskal och havssalt i en skål. Häll efter det ner alla övriga ingredienser förutom gojibären och fikonen. Gojibär och fikon lägger du i en annan skål. Blanda ingredienserna och strö ut hela blandningen på ett bakplåtspapper. Använd med fördel en djup plåt. Sätt in plåten i ugnen och rosta blandningen i ugnen på 175 grader i ungefär 20 minuter. Se till att röra om då och då och håll ett vaksamt öga på müslin så att den inte bränns vid. Ta ut müslin ur ugnen när den fått fin färg och låt svalna. Tillsätt sedan gojibären och grovt hackade fikon. För bästa smakupplevelse, förvara müslin i en burk med väl förslutet lock.