Recept: Glutenfria mellanmålsmuffins

Dessa mättande muffins är kolhydratsnåla och glutenfria och passar dig som går på diet eller är allergisk. Med proteinpulver och keso blir de dessutom rika på protein och den goda smaken av rabarber och kokos gör att du har svårt att bara ta en.

Nygräddade muffins på en vit tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper muffin
Energi109 kcal
Protein5,7 g
Kolhydrater1,9 g
Fett8,7 g
Fibrer0,8 g
ca 15 st
2 ägg
2 dl mjölk
1 dl keso
35 g kokosolja (smakneutral)
2 dl mandelmjöl
1 dl Core Whey natural
2 tsk bakpulver
2 rabarberstjälkar
0,5 dl riven kokos

Tillredning

Värm ugnen till 200 grader. Skala rabarberna och skär dem i tunna skivor. Blanda med kokosflingorna och ställ åt sidan.

Blanda samman ägg, mjölk, keso och kokosolja. Tillsätt sedan mandelmjöl, proteinpulver och bakpulver. Rör om noga och rör sedan ner rabarber- och kokosblandningen. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna.

Ingredienser

 
Kokosolja Neutral
 
Core Whey Protein
 
Mandelmjöl
 
Riven Kokos
 
Doftfri Kokosolja

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Recept: Proteinrika äppelmuffins

Äppelpaj i muffinsform. Nyttigt, proteinrikt och underbart gott!
 

Recept: Nyttiga äppel- och kanelmuffins

Dessa nyttiga äppel- och kanelmuffins är fyllda med protein!
 

Muffins Citron-Kokos

Mumsiga muffins med smak av citron och kokos.
 

Recept: Glutenfria Blåbärsmuffins

Glutenfria blåbärsmuffins med smak av blåbär och hasselnöt.
 

Stor guide: Att äta glutenfritt

Här kan du läsa om gluten, den glutenfria dieten och om glutenintolerans.