Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Proteinrika tacoköttbullar

Med tacokrydda ger du dina köttbullar en ny, spännande smak som passar extra bra för alla tacoälskare.

Köttbullar på en tallrik och en skål med spaghetti.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi469 kcal
Protein35,5 g
Kolhydrater51,8 g
Fett12,5 g
Fibrer2 g
4 portioner
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda (sockerfri)
1 ägg
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
2 msk ströbröd
Till servering
4 portioner pasta

Tillredning

Häll kryddblandningen och ströbrödet i en bunke. Tillsätt ägget och vattnet och pressa ner vitlöksklyftorna. Rör om och låt stå i 5-10 minuter. 

Blanda ner köttfärsen i kryddblandningen och blanda noga. Forma köttbullar av smeten och stek dem sedan på relativt hög värme i ca 3 minuter. Skaka pannan då och då så att köttbullarna steks runt om. Sänk därefter värmen och stek dem sedan i ytterligare 5-10 minuter. 

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och servera med köttbullarna. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej