Proteinrik kycklingpasta med spenat

En lättlagad kycklingpasta med soltorkade tomater som bjuder på hänförande smaker. Den krämiga pastasåsen gör denna pastarätt till något utöver det vanliga.

Pasta med kycklingsås och en skål soltorkade tomater.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi501 kcal
Protein46,3 g
Kolhydrater49 g
Fett11,3 g
Fibrer7,5 g
4 portioner
4 port spaghetti eller tagliatelle
250 g fryst bladspenat
600 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
15 soltorkade tomater
salt & svartpeppar
2,5 dl mager matlagningsgrädde

Tillredning

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

Tina spenaten och krama ur bladen så att vattnet försvinner.

Skär kycklingen i små bitar och bryn i en stekpanna tills den fått färg och är genomstekt. Krydda med salt och svartpeppar.

Hacka vitlöken och strimla de soltorkade tomaterna och spenaten. Blanda ner i stekpannan och häll på matlagningsgrädden. Låt såsen koka några minuter och servera sedan med pastan.

Ingredienser

 
Soy Bean Spaghetti
 
Soja Fettuccine
 
Spaghetti
 
Soy Bean Fettucine

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej