Proteinladda med saftig torsk

Torsk är en mager fisk men med en god örtsås blir den både saftig och får god smak. Perfekt både i matlåda och till middag!

Ugnsbakad torsk med örtsås, sparris och potatis på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi462 kcal
Protein39,8 g
Kolhydrater46 g
Fett11 g
Fibrer8,5 g
4 portioner
600 g torsk
salt
vitpeppar
1,5 dl lätt creme fraiche
1/2 dl färska, hackade örter (t.ex. persilja, basilika, mynta, dill)
1 krm salt
vitpeppar
900 g potatis
2 knippen sparris

Tillredning

Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den mjuknat.

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i 10-15 minuter, eller tills fiskköttet blivit vitt.

Blanda under tiden samman ingredienserna till såsen och rör ihop. Låt stå i kylen tills resten är klart. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 5-10 minuter.

Servera slutligen den ugnsbakade torsken med potatisen, sparrisen och den kalla örtsåsen.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej