0 produkter
0 kr
Torsk är en mager fisk men med en god örtsås blir den både saftig och får god smak. Perfekt både i matlåda och till middag!
Ingredienser |
| ||||||||||||
4 portioner | |||||||||||||
600 g torsk | |||||||||||||
salt | |||||||||||||
vitpeppar | |||||||||||||
1,5 dl lätt creme fraiche | |||||||||||||
1/2 dl färska, hackade örter (t.ex. persilja, basilika, mynta, dill) | |||||||||||||
1 krm salt | |||||||||||||
vitpeppar | |||||||||||||
900 g potatis | |||||||||||||
2 knippen sparris |
Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den mjuknat.
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg torsken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Baka i ugnen i 10-15 minuter, eller tills fiskköttet blivit vitt.
Blanda under tiden samman ingredienserna till såsen och rör ihop. Låt stå i kylen tills resten är klart. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 5-10 minuter.
Servera slutligen den ugnsbakade torsken med potatisen, sparrisen och den kalla örtsåsen.