Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Protein pizza

Tillhör du kategorin pizzaälskare men vill leva lite nyttigare? Med denna proteinberikade och lite nyttigare pizzadeg bakar du enkelt egna pizzabullar med valfri fyllning.

Ingredienser till pizzabotten
ca 1,5 dl vatten
1 dl kikärtsmjöl
1 skopa Core Whey Protein naturell
1-2 tsk fiberhusk
1/4 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk olivolja
kryddor efter smak ex timjan och oregano
Topping efter smak och tycke

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop alla ingredienser till en smet, du kan med ördel använda en stavmixer i början för att utesluta klumpar.

Smörj en ugnssäker stekpanna med lite olivolja, välj stekpanna efter hur stor du vill ha pizzan. Häll i smeten och bred ut den så tunn som du vill ha den den med hjälp av en slickepott. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15 minuter.

Ta ut stekpannan och vänd på botten och grädda ytterligare 10 minuter.

Ta ut stekpanna och för över botten på en plåt med bakplåtspapper. Toppa pizzabotten med dina favoriter och grädda ytterligare 7-10 minuter.

Tips på topping:

  • Tomatsås
  • Pesto
  • Färdiglagad kycklingfile
  • Röd lök
  • Tomat
  • Mager riven ost

Ingredienser

 
Core Whey Protein
 
FiberHUSK
 
Fint Atlanthavssalt
 
Kikärtsmjöl
 
Bakpulver

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Lär dig mer

  Guide: Välj rätt proteinpulver

Guide: Välj rätt proteinpulver

En enkel guide till proteintillskott.
  Allt du vill veta om vassleprotein

Allt du vill veta om vassleprotein

I denna artikel går vi igenom kungen bland protein, vassleprotein!
  Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Vi guidar: Så hittar du laktosfritt protein

Laktosintoleranta har flera potenta proteinsorter att välja bland.
  Stor guide: Naturliga proteintillskott

Stor guide: Naturliga proteintillskott

Den som inte kan äta protein från mjölk har flera tillskott att välja bland.
  Guide: Protein för träning

Guide: Protein för träning

Varför är protein så viktigt för träningsresultaten? Svaret finner du här.
  Stor guide: Få resultat med proteintiming

Stor guide: Få resultat med proteintiming

Lär dig om fördelarna att inta rätt proteinsort vid rätt tillfälle!
  Stor guide: Vad är kasein?

Stor guide: Vad är kasein?

Kasein är ett långsamt protein som passar bra för att bevara muskelmassa.
  Nybörjarguide om protein

Nybörjarguide om protein

En guide kring hur protein fungerar och hur mycket vi behöver.
  Stor guide: Så bygger du muskler

Stor guide: Så bygger du muskler

De viktigaste stegen till ökad muskelmassa.
  Recept: Proteinkladdkaka

Recept: Proteinkladdkaka

Kladdig kladdkaka rik på protein och låg på kolhydrater och fett. God njutning!
  Hur bra är sojaprotein?

Hur bra är sojaprotein?

Sojaprotein är den vegetabiliska motsvarigheten till vassleprotein.
  Recept: Proteinglass

Recept: Proteinglass

Proteinglass med ljuvlig smak av choklad och mint.
  Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Fördelarna med hydrolyserat vassleprotein

Hydrolysat är mycket snabbupptagligt, minimalt med fett och kolhydrater.
  Därför är vassleproteinisolat kungen av proteinpulver

Därför är vassleproteinisolat kungen av proteinpulver

Vassleproteinisolat är en renare variant av vassleprotein med högre proteinhalt.
  Hur bra är risprotein?

Hur bra är risprotein?

Risprotein är ett naturligt och vegetabiliskt proteintillskott.
  Så fungerar ärtprotein

Så fungerar ärtprotein

Ärtprotein är ett vegetabilsikt protein fri från gluten och laktos.
  Så fungerar äggprotein

Så fungerar äggprotein

Äggprotein är ett medelsnabbt och mycket potent protein.
  Recept: Proteinpudding med krisp

Recept: Proteinpudding med krisp

Kvarg, proteinpudding och knaprig kaneltopping i en perfekt blandning!
  Naturligt protein i kosten: Hampaprotein

Naturligt protein i kosten: Hampaprotein

Hampa är en fullvärdig vegetabilisk proteinkälla, fri från laktos och gluten.
  Vad är bäst - aminosyror eller protein?

Vad är bäst - aminosyror eller protein?

Vad är fördelen med att äta aminosyror kontra att äta proteinpulver?