Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor

Pastagratäng med skinka

Denna pastagratäng är en perfekt vardagsrätt då den både är näringsrik och snabblagad. Dessutom är det en rätt som går hem hos både stora och små.

Pastagratäng med skinka och spenat i en ugnsform.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi603 kcal
Protein35,3 g
Kolhydrater47,8 g
Fett29,3 g
Fibrer3,3 g
4 portioner
240 g pasta, t.ex. penne eller fusilli
70 g färsk bladspenat
2 dl creme fraiche mini
1 liten purjolök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl mager riven ost 11 %
400 g rökt skinka

Tillredning

Värm ugnen till 250 grader.

Koka pastan enligt förpackningens anvisning.

Hacka spenaten och skinkan och blanda med creme fraiche, salt och peppar.

Häll av pastavattnet och låt pastan rinna av en liten stund i durkslag. Häll sedan pastan i en ugnssäker form och häll över spenat- och skinkblandningen. Strö över ost och gratinera mitt i ugnen i 10-15 minuter. Servera med valfria grönsaker, t.ex. broccoli, tomater eller sparris.

Ingredienser

 
Pasta Penne

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej