Järntillskott

Järn är ett viktigt mineral som är nödvändigt för många funktioner i kroppen. Järnet fungerar bland annat som en del i kroppens hemoglobin, som hjälper till att frakta syre från lungorna ut till våra muskler och organ. Utöver det deltar järn även i produktionen av hormonet dopamin, som är av betydelse för vårt humör och vår muskelfunktion.

Läs mer
Filtrera
Filtrera Visar 20 produkter
Urval
Varumärke
Midsona3 Svenskt Kosttillskott3 Helhetshälsa2 Octean1 Cederroth1 BioMedica1 Terranova1 Friggs1 Thorne Research1 Alpha Plus1 Visa fler
Individanpassat
Henne 1
Sortering
Popularitet

Brist på järn

Järn finns i de två formerna hemjärn och icke-hemjärn, där hemjärnet är den form som våra kroppar lättast kan tillgodogöra sig från födan. Denna typ av järn finns främst i kött och köttprodukter, och därför kan det ibland vara svårt för vegetarianer och veganer att få i sig tillräckligt från kosten.

Fertila kvinnor, gravida och intensivt tränande har ett större behov av järn, och ibland kan det vara svårt att få i sig tillräckligt mycket. Därför har vi samlat alla kosttillskott med järn under denna kategori, för att du lätt ska hitta rätt järntillskott för dig.