KÖPVILLKOR

1. Kostnad för frakt

1.1 Fraktfritt

På beställningar med ett produktvärde över ##FRAKTTEST_VILLKOR_LIMIT## kr utgår ingen fraktavgift. Obs fakturaavgift, postförskottsavgift och extraerbjudanden i kassan räknas ej in vid beräkning av fraktfri gräns. Beställningar skickas inte till utlandet.

1.2 Varubrev

Försändelser under 2kg skickas som varubrev klimatekonomisk. En fraktkostnad på ##FRAKTTEST_VILLKOR_PRICE## kr tillkommer och visas i kassan. Skrymmande försändelser och försändelser över 2kg skickas som postpaket.

1.3 Postpaket

Försändelsen över 2kg skickas som Postpaket. En fraktkostnad på ##FRAKTTEST_VILLKOR_PRICE## kr tillkommer och visas i kassan.

2. Leveranstid

2.1 Utskick

Beställningar med postpaket som inkommer innan kl 16.00 (stopptid) på vardagar skickas samma dag. För klimatekonomiska varubrev gäller stopptiden 14.00.

2.2 Postpaket

Leveranstid 1-2 vardagar beroende på postort. Leveranstiden kan vara längre till Norrland och Gotland.

2.3 Varubrev

Leveranstid 1-2 vardagar beroende på postort. Leveranstiden kan vara längre till Norrland och Gotland.

2.4 Force majeur

Svenskt Kosttillskott reserverar sig för att leveranstiden kan ta längre tid vid till exempel driftfel, strejk, Force Majeur, eller förseningar i Postens distributionsnät samt anda oförutsebara händelser som Svenskt Kosttillskott ej har kontroll över.

3. Fraktsätt

3.1. Postpaket

Skickas med Postens tjänst Postpaket. Kunden erhåller vid leveransutskick ett spårbart kollinummer.

3.2 Varubrev klimatekonomisk

Skickas med Postens tjänst Varubrev klimatekonomisk. Kunden erhåller vid leveransutskick en kvittens från Posten på att beställningen är skickad, försändelsen kan dock inte spåras. Efter att Posten registrerat försändelsen som mottagen övergår ansvaret för försändelsen på kunden. Varubrev som inte får plats i brevlåda kommer lämnas till Postens utlämningsställe, kund aviseras därefter om att försändelsen finns för uthämtning. Har mobiltelefonnummer lämnats, skickas sms-avisering ut, efter ytterligare några dagar brevaviseras försändelsen.

4. Avisering

4.1 Orderbekräftelse

Efter avslutat köp erhåller kunden en orderbekräftelse via epost. Kunden ansvarar för att kontrollera att addressuppgifter och beställningens innehåll överensstämmer. Om kunden inte erhållit en orderbekräftelse inom 30 minuter efter avslutat köp ombeds kunden kontakta Svenskt Kosttillskott.

4.2 Föravisering

Kunden erhåller föravisering via epost när beställningen skickats. Denna innehåller det kollinummer som kunden kan använda för att spåra försändelsen. Vid leveranssätt Varubrev är kollinummret ej spårbart utan är enbart en kvittens på att Posten mottagit försändelsen.

4.3 Leveransavisering

Om kunden uppger mobilnummer i kassan sker leveransavisering via SMS, i annat fall aviseras kunden via brevpost.  Avisering sker så snart försändelsen är framme och redo att hämtas ut. Kunden ansvarar för att korrekt mobilnummer angivits. Om kunden inte hämtar ut sin beställning skickas en påminnelseavisering. Vid leveranssätt Varubrev levereras dessa direkt till brevlåda. Om försändelsen inte får plats skickas försändelsen till närmsta postkontor varpå kunden aviseras.

5. Liggetid

5.1 Försändelsen liggetid

Försändelsen ligger på utlämningsstället i 14 dagar. Om kunden väljer att ej hämta ut sin beställning returneras denna till Svenskt Kosttillskott. Kunden har då skyldighet att betala för de kostnader som uppkommer. Se avsnitt Outlösta försändelser nedan under punkt 10.5.

6. Betalsätt

6.1 Klarna faktura, kort och direktbetalning

Kunden får automatiskt avgiftsfri faktura på sitt köp. Fakturan skickas per e-post och kan även betalas via Mitt Klarna. Kund kan också välja att delbetala fakturan (ränta och uppläggningsavgift tillkommer). Kunden kan direkt efter avslutat köp välja att betala fakturan med kreditkort, direktbetalning eller via Klarna Direkt med Mobilt BankID. Om kund inte ändrar betalsätt efter köp faktureras kunden utan avgift med 14 dagars betalvillkor från det att paketet skickats från Svenskt Kosttillskott.

All fakturering sker av Klarna AB, se avsnitt 10.2.

6.3 Postförskott

Beställningen betalas när försändelsen hämtas ut. 69 kr tillkommer i postförskottsavgift.

7. Kundtrygghet

7.1 Öppet köp

Som kund har du enligt lag alltid rätt till 14 dagars ångerrätt från det att du tagit emot varan. Ångerrätt gäller inte varor med kort datum eller varor som på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas. Av hygieniska skäl gäller inte ångerrätt på öppnade kosttillskott eller oplomberade kosmetikprodukter. Kunden skall kontakta Svenskt Kosttillskott inom tiden för ångerrätt innan varorna skickas åter, för att returfraktsedel ska skickas ut. Varorna ska skickas tillbaka i sin ursprungliga originalförpackning, samt i ursprungligt skick. Om varor som inte är i ursprungligt skick sänds till Svenskt Kosttillskott kan ångerrätten inte nyttjas och kunden debiteras 99 kronor för att åter få produkten skickad till sig. Om kunden inte hör av sig om nytt utskick inom 30 dagar förverkas rätten till produkten som kasseras. Retur får ej ske mot postförskott eller efterkrav. Kopia på följesedel eller faktura skall bifogas. Svenskt Kosttillskott återbetalar köpeskillingen inom 30 dagar efter att varan kommit bolaget tillhanda. Om varorna inte ankommit till Svenskt Kosttillskott 14 dagar efter meddelande om ånger, anses kunden ha accepterat köpet.

7.2 Smakgaranti

För produkter märkta med symbolen smakgaranti gäller öppet köp även vid öppnandet och provsmakandet av varan. För att garantin ska gälla måste minst 3/4 av innehållet returneras till Svenskt Kosttillskott. Smakgarantin gäller för en förpackning per beställning. Kontakta kundtjänst innan retur sker. Smakgarantin gäller inte produkter inköpta i Poängbutiken, se punkt 9.2.

7.3 Reklamation

Reklamation skall ske utan dröjsmål från den tidpunkt då skada eller fel upptäcks. Är det yttre emballaget skadat skall reklamation ske när försändelsen hämtas ut. Retur får ej ske mot postförskott eller efterkrav. Kunden skall kontakta Svenskt Kosttillskott innan reklamation sker. Vid godkänd reklamation står Svenskt Kosttillskott för frakt och returfrakt. Om reklamationen inte godkänns debiteras kunden 99 kr för frakt åter till kund.

8. Presentkort

8.1 Allmänt

Presentkort kan enbart köpas i en separat beställning, med betal-/kreditkort eller genom direktbetalning. Presentkortet skickas elektroniskt via e-post och kan därefter skrivas ut och/eller vidarebefordras. Presentkortet har en kod som används vid betalning på www.svensktkosttillskott.se. Kunden ansvarar för att rätt uppgifter är lämnade t.ex. korrekt e-postadress och ansvarar inte för utebliven leverans p.g.a. sådana omständigheter. Presentkort är en värdehandling och en borttappad kod ersätts inte. Presentkortet är inte personligt och kan överlåtas till någon annan. Därför ersätts inte heller förlust som beror på att någon annan än köparen har använt presentkoden.

8.2 Utnyttja presentkortet

Presentkortet kan användas för betalning på www.svensktkosttillskott.se. Presentkoden kan användas flera gånger tills det inte återstår något värde. Presentkortet är giltigt i 2 år.

8.3 Ångerrätt

Då du handlar på internet har du alltid rätt till 14 dagars ångerrätt. Ångerrätt gäller även presentkort, så länge det inte är utnyttjat helt eller delvis. När koden har aktiverats genom köp, kan den inte makuleras. Därför kan inte ångerrätt utnyttjas på "restbelopp". Om du har köpt en vara och betalat med presentkort, har du fortfarande ångerrätt på produkten som inhandlats. För ångerrätt, se avsnitt 7.1 Öppet köp ovan. Återbetalning sker genom att presentkortet laddas med motsvarande belopp och inte genom utbetalning av pengar.

8.4 Inlösen

Utnyttjat presentkort löses inte in mot kontanter.

9. Kundklubb

9.1 Allmänt om kundklubben

Vid första beställningen blir kunden automatiskt med i kundklubben. Kunden kan direkt efter avslutat köp på orderbekräftelsesidan välja att inte vara med i kundklubben. På kontosidorna kan kunden välja att när som hellst gå med eller ut ur kundklubben.

9.2 Poäng

På varje köp samlas poäng motsvarande värdet på produkterna. Frakt- och faktureringsavgift ger inga poäng. Poängen kan sedan användas för köp i poängbutiken. Bronsmedlemmar får 1 poäng per krona, silvermedlemmar får 2 poäng per spenderad krona och för guldmedlemmar genererar varje krona 5 poäng. Du kan läsa mer om de olika nivåerna på informationssidan om kundklubben. Poängen kan endast användas i poängbutiken och kan inte omvandlas till kontanter.

9.3 Poängbutiken

I poängbutiken hittar du specialerbjudanden, kampanjer och kraftigt rabatterade varor. I poängbutiken använder du dina ihopsamlade poäng som betalning. De dras då från ditt saldo och produkterna läggs automatiskt på din nästa order i kassan. I poängbutiken gäller inte bestämmelserna om smakgaranti.

9.3 Särskilt om Guldnivå

Kunder som har kommit upp i guldnivå i kundklubben, har smakgaranti på alla pulverprodukter och flytande produkter, dock ej på tabletter och kapslar. Du kan då smaka på produkten när den kommit fram. Skulle den inte falla dig i smaken går det bra att returnera den till oss och få pengarna tillbaka, eller en ersättningsvara med en annan smak. Smakgarantin gäller endast en öppnad burk av respektive produkt per beställning. För att garantin ska gälla ska minst ¾ av produktens innehåll finnas kvar. Kontakta kundtjänsten att du vill utnyttja smakgarantin så att bytet går så smidigt som möjligt.

10. Köpvillkor

10.1 Allmänt

Samtliga priser anges inklusive moms. 12% moms på kosttillskott, 25% på tillbehör och 6% moms på böcker. För att handla hos Svenskt Kosttillskott måste kunden vara myndig eller ha förälders godkännande för att beställa. Denna kontroll görs ej av Svenskt Kosttillskott utan ansvar för att detta uppfylls ligger på kund och målsman. Kund är alltid ansvarig för att den information som lämnas i samband med beställning är korrekt. Alla produktbilder skall ses som illustrationer och Svenskt Kosttillskott kan ej heller garantera att de återges exakt i fråga om utseende och beskaffenhet.

10.2 Fakturering

Fakturering sker med Klarna. Om betalningen uteblir tillkommer en påminnelseavgift om 60,00 kr samt dröjsmålsränta om 25.50 %. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. Då kommer du få en kopia på kreditupplysningen per post. Personuppgifter hanteras i enlighet med gällande lagstiftning. Klarna behandlar personuppgifter i syfte att utföra kundanalys, identifikation, kreditkontroll och marknadsföring. Personnummer används som kundnummer i kundhanteringssyfte. Kunden kan kontrollera sina fakturor på https://klarna.com/sv/mina-sidor

10.3 Försäljning

All försäljning sker via Svenskt Kosttillskotts internetbutik.

10.3.1 Receptfria läkemedel

Receptfria läkemedel får inte säljas till personer under 18 år, därför måste du som kund verifiera din ålder genom att skriva in ditt personnummer. Om kunden väljer att inte fylla i personnummer kommer beställningen ej att expedieras. Receptfria läkemedel skickas endast med postpaket för att legitimering ska ske vid utlämning. Lämnandet av personnummer är endast för att verifiera att du som kund är 18 år eller äldre.

10.4 Personuppgifter

Samtliga personuppgifter används enbart internt av Svenskt Kosttillskott. Vi lämnar ej ut eller säljer denna information till utomstående företag eller privatpersoner. Personuppgifter kan komma att användas i marknadsföringssyfte för Svenskt Kosttillskott AB och dess dotterbolag.

10.4.1 Receptfria Läkemedel

Statistik över försäljning av receptfria läkemedel ska enligt lag skickas till Apotekens Service AB. Apotekens Service AB är den enda utomstående part som tar del av statistiken, som inte innefattar ditt personnummer.

10.5 Outlösta försändelser

Om kunden inte hämtar ut sin beställning och den skickas åter till Svenskt Kosttillskott debiteras kunden för kostnader gällande frakt, returfrakt, postförskott, expeditionsavgift samt emballage. Avgiften är fn. 250 kr. Fakturering sker av Klarna AB, se avsnitt 10.2.

10.6 Nytt utskick

Om kund önskar nytt utskick på försändelse som gått i retur till Svenskt Kosttillskott AB, debiteras kunden 99 kr. Kontakta kundtjänst för att få nytt utskick.

10.7 Ansvar vid bruk av kosttillskott

Kosttillskott säljs ej i syfte att ha någon medicinsk effekt, hela och läka skador och sjukdomar, eller att ersätta läkemedel eller en normal sund kost. Är du osäker rådfråga läkare innan användning.

10.8 Kreditupplysning

Svenskt Kosttillskott har rätt att ta en kreditupplysning på kunden.

10.9 Vid misstanke om brott

Vid förbehåller oss rätten att vid misstanke om brott eller uppsåt till brott, utan att meddela er, annullera er beställning. Brott som uppfattas skada Svenskt Kosttillskott kommer att polisanmälas.

10.10 Cookies

Den här webbplatsen innehåller så kallade cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information. Det finns två typer av cookies. Den ena typen sparar en fil permanent på din dator.

Den andra typen av cookies kallas sessionscookies. Under tiden du är inne och surfar på en sida, skickas den här cookien mellan din dator och servern för att kunna koppla information, som exempelvis vilket loginnamn du använder. Sessionscookies lagras inte permanent på din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare. Alla moderna webbläsare stödjer cookies. Din webbläsare måste vara konfigurerad för att acceptera cookies, annars kommer webbutiken ej att fungera tillfredsställande.

10.11 Köp

Vid registrering av genomförd beställning, har kunden läst igenom och accepterat ovanstående villkor. Vi förbehåller oss rätten att när som helst ändra i dessa villkor. Kunden ansvarar själv för att uppdatera sig på gällande villkor.

Köpvillkoren uppdaterades senast: 2013-04-15