Följ Frida Dahlgren - mästare i styrkelyft

Lyfter tungt för guldmedalj

Frida Dahlgren har tränat sedan barnsben och satsar stenhårt på en karriär inom styrkelyft - en tuff sport med fokus på tunga lyft. Hon har redan flera prestigefyllda prestationer bakom sig och är fast besluten att stå högt upp på prispallen i SM. Numer är hon även sponsrad av Svenskt Kosttillskott.

Frida Dahlgren

Med flera SM-tävlingar bakom sig och ett guld i bänkpress i junior-SM är Frida Dahlgren ett av Sveriges stora hopp inom styrkelyft. Vid sidan av sitt jobb som kriminalvårdare, tränar hon fyra till sex dagar i veckan för att kunna nå sitt mål: att stå högst upp på prispallen i nästa SM och ha en given plats i landslaget. Men hon kommer inte nöja sig med det.

- Jag började styrketräna någon gång i 15-årsåldern och när min pappa föreslog att jag skulle testa styrkelyft var jag helt fast. Sporten får mig att hela tiden utvecklas och pressa mig själv till det yttersta, samtidigt som det är otroligt roligt! Alla de gånger jag får ett nytt personbästa medför en oslagbar känsla som motiverar mig att fortsätta. Jag kommer alltid vilja bryta nya barriärer!

Fria Dahlgren har flera personer som står bakom henne i jakten på mästerskapen. Hennes tränare och coach John Gröntvedt hjälper henne att lägga upp träningspass för att hon ska utvecklas och prestera. Hon ingår även som sponsrad i Team Svensk Kosttillskott, där hon får ytterligare stöd i sin kamp mot pallplatsen.

- Sponsringen ger mig en möjlighet att ha ytterligare en stark kraft bakom mig och gör dessutom att jag kan vara säker på att de kosttillskott jag äter är av den toppkvalitet som jag behöver. Jag behöver inte oroa mig över att skulle finnas några otillåtna ämnen i kosttillskotten, vilket känns tryggt för mig som tävlar.

Frida som kräver mycket näring och energi har stor användning av kosttillskott för att optimera sitt intag. Hon använder protein, aminosyror, pre-workout och ZMA för att prestera på topp och återhämta sig natt som dag.

FöreUnderEfterDagligenKväll
Core Protein ProCheckCheckCheck
Raw RampageCheck
Core BCAACheckCheck
Core ZMACheck

Fridas rekommendationer

 
Core Protein Pro
 
Core BCAA Powder
 
RAW Rampage
 
Core ZMA

En sport under utveckling

Fridas karriär inom styrkelyft har gått spikrakt uppåt, och hon siktar på många år framöver där hon kan fortsätta att utvecklas. Sporten går ut på att utföra de tre största basövningarna knäböj, bänkpress och marklyft med så tung vikt du klarar av. Den som sammanlagt lyfter tyngst i de tre momenten vinner.

- Redan under mina aktiva år märks en stor skillnad på sporten. Det är framför allt fler och fler tjejer som utövar sporten än bara för några år sedan och om ytterligare tio år tror jag att sporten kommer att bli såpass välkänd att jag inte kommer behöva förklara vad det är för sport jag ägnar mig åt.

Vill du inspireras ytterligare av denna starka tjej, kan du läsa mer om den mat och träning som hjälper henne mot toppen.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej

Läs också

 

Styrkelyfts-mästaren Frida Dahlgren: mat & träning

Sponsrade Frida Dahlgren berättar hur hon äter och tränar för styrkelyft.
 

Kost för dig som tränar styrkelyft

Snabbguide till hur du som styrkelyftare ska anpassa din kost för att utvecklas.
 

Kometkarriär med rekord i bänkpress

Antonia Bertilsson ingår i Team Svenskt Kosttillskott och har guld i bänkpress.
 

Träna ben: basövningar

Bröst, biceps och lite mage men glöm inte benen!
 

Sophia Waldemarson - svensk mästare i styrkelyft

Läs om den flerfaldige rekordhållaren i styrkelyft, Sophia Waldemarson.
 

Så tränar styrkelyftmästaren Sophia Waldemarson

Inspireras av Sophia Waldemarsons träning och kosthållning inför styrkelyft.
 

Antonia Bertilssons mat- och träningsschema

Antonia Bertillson tränar hårt för att nå framgång inom styrkelyft.
 

Crossfit-atleten Lukas Högberg tillhör världstoppen

Lukas Högberg är en av världens främsta CrossFit-atleter.
 

Svenska Rugbylandslaget - med fokus på mållinjen

Läs mer om det tuffa 7-mannateamet Svenska Rugbylandslaget.
 

Jessica Holmström tog silver i Bikini Fitness-debut

Team Svenskt Kosttillskotts Jessica Holmström vann silvermedalj i Bikini Fitness
Visa fler