Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Fokus på: NHL-Stjärnan Jesper Bratt

Lär känna Jesper Bratt, en svensk professionell ishockeyspelare som nu spelar i NHL i New Jersey Devils. I samarbete med iQ Fuel har han varit med och tagit fram smaken passionsfrukt till drycken FOCUS som är en energidryck men utan koffein.

Bid på NHL-spelar Jesper Bratt i ishockeyrinken.

När började du spela hockey?

- Jag började spela hockey när jag var ca 4 år, i Trångsund.

Vilka andra sporter gillar du?

- Jag gillar att spela golf och följer mycket formel 1.

Hur ser ett vanligt träningsupplägg ut en vanlig vecka?

- På sommaren blir det mycket fokus på explosivitet, snabbhet och power. Vi tränar alltid 5 gånger i veckan för att få ut maximalt av varje pass. Under säsong ser det lite annorlunda ut då vi spelar flera matcher i veckan. Då blir det svårare att få in lika många fyspass och fokuset blir mer på att bibehålla grunden man lagt under sommaren.

Hur mycket tid lägger du på träning?

- Jag skulle säga att det blir ungefär 60-90 min fysträning under dagen på sommaren. Under säsong kan det variera beroende på matcher då det ofta är 60 min isträning + 30 min fysträning.

Några speciella tankar kring kost och kosttillskott?

- Jag försöker att alltid äta den bästa maten jag kan för att jag ska kunna prestera på min högsta nivå. Bra mat och bra kosttillskott har hjälpt mig till att ta ännu en ny nivå med träning och också till en bättre sömn och återhämtning.

Hur orkar man prestera under en hel match?

- Det är extremt viktigt att man sköter kosten och sömnen dagligen för att kunna prestera på topp. Förberedelser med mat och återhämtning är sjukt viktigt för att kunna hålla ett bra fokus under en hel match och framför allt under en hel säsong.

Som du säger är fokus viktigt, du har en egen edition av iQ Fuel med smak av passionsfrukt som heter iQ Fuel FOCUS. Vad är bra med just din dryck?

- Som hockeyspelare vill man alltid optimera kosten, sömnen men samtidigt bibehålla ett högt fokus när man väl presterar på träning eller match. Det som är bra med iQ Fuel FOCUS är just att den är utan koffein och taurin, dessutom sockerfri. Det sista man behöver är något som rubbar återhämtningen och ger toppar och dalar. Focus har ett innehåll med ginseng och rosenrot tillsammans med B-komplex som hjälper till att få en mental pigghet och ökat fokus under en längre period utan att förstöra återhämtningen. Den får mig att må bättre.

iQ Fuel

 
iQ Fuel Mixflak
 
iQ Fuel FOCUS
 
iQ Fuel HYDRATE

Varför valde du att joina team iQ Fuel?

- Jag valde att gå med i iQ Fuel för att dom har bra ingredienser. Det var roligt att komma in i ett företag som satsar på prestationsdryck utan koffein och taurin. Det är superroligt att Svenskt Kosttillskott har valt att plocka fram mina produkter från iQ Fuel och jag ser fram emot ett framtida samarbete.

5 snabba med Jesper:

Beskriv dig själv med tre ord!
- Omtänksam, rolig, snäll.

Styrka eller kondition?
- Styrka!

Vad skulle du göra om du inte spelade hockey?
- Försökt blivit Formel 1 förare. 

Stranden eller poolen?
- Stranden alla dagar i veckan.

Vad gör du en dag när du inte spelar hockey eller tränar?
- Umgås med familjen eller kompisar. Spelar gärna golf.

Tips! Läs om NHL-spelaren Nicklas Bäckström som också har gjort en dryck i samarbete med iQ Fuel.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej