Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Matlådor | Ambassadörer

Fokus på: Cristoffer Carlsen

- Den hårt satsande elitsimmaren

Christoffer Carlsen är elitsimmaren som satsar stenhårt på sin sport och som verkligen visat att hård träning lönar sig. Lär känna denna 26-åriga landslagssimmare lite närmare!

Elitsimmaren Christoffer Carlsen.

Namn: Christoffer Carlsen.
Ålder: 26 år (1992).
Aktuell: Tillhör det svenska simlandslaget.

Christoffer Carlsen är elitsimmare och har tillhört det svenska simlandslaget sedan 2013. Han har flera fina meriter i bagaget med bland annat en nionde plats i EM på 100 meter fritt och nordiskt rekord från 2017 på 200 meter fritt, och det är även just dessa grenar som också är favoritdistanserna.

Berätta lite om dig själv och vad du har för träningsbakgrund.
- Jag är en go och glad 26-åring från Göteborg men som nu bor i Helsingborg med min familj och satsar stenhårt på min sport simning. Jag bor här med min flickvän och vår tvååriga son. Jag tränar simning och har tävlat hela mitt liv inom detta, jag har också spelat fotboll och pingis.

Hur kom du in på simningen?
- Jag kom in på simningen via min far som spelar undervattensrugby. Jag låg ofta och tittade under vattnet och det är på den vägen som jag hamnade inom simsporten. Jag började simma när jag var sex år gammal.

Vad brukar du göra när du inte simmar?
- Då umgås jag med min familj och hittar på roliga grejer. Annars jobbar jag som idrottslärare på heltid, simning har inte riktigt de pengarna som andra sporter har för att man ska kunna leva på det.

Vad motiverar dig att fortsätta med din idrott?
- Så länge jag vet att jag kan bli snabbare så fortsätter jag. Jag har ett mål som jag håller för mig själv.

Hur ser dina tävlingssatsningar ut framöver?
- Jag är just nu hemma från EM i Glasgow och har lite vila nu, men snart drar det igång igen och då är målet VM i Kina som går i början av december (2018), där ska jag simma riktigt fort.

Hur ser en vanlig träningsvecka ut?
- Jag ligger på 20-22 timmars träning i veckan och då är det nio simpass, två gympass, och tre rörlighetspass. Min tränare skriver alla pass tillsammans med mig och det är olika fokus olika perioder i säsongen. Inom min sport är det mycket träning. Vi simmare håller oss i vattnet, vi gillar inte att springa. En vanlig träningsvecka ser ut på följande sätt:

Måndag: Simning x 2
Tisdag: Simning + gym
Onsdag: Simning x 2
Torsdag: Simning + gym
Fredag: Simning x 2
Lördag: Simning
Söndag: FRI!

Vad är ditt bästa minne från en tävling?
- Det är EM i Köpenhamn eller mitt nordiska rekord på 200 meter fritt från 2017.

Hur ser du på kosten och vilka kosttillskott använder du?
- Sömnen och kosten är A och O. Jag äter allt men tänker ändå på det lite. Sömnen håller jag stenhårt på, minst åtta timmar! De kosttillskott som jag tar är protein, kreatin, BCAA och beta alanin. Dock tar jag kosttillskott i olika träningsperioder.

Christoffer rekommenderar

 
Core Beta Alanine
 
Core Creatine
 
Core BCAA Powder
 
Core Whey Protein

Har du några tips till någon som vill bli bra på simning?
- Gå med i någon klubb eller träna med andra då ni lär er av varandra, och våga fråga om ni ser någon simmare i bassängen. I simning tränar du hela kroppen, älskar det!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej