Vetegräs

Vetegräs har ett högt innehåll av vitaminer, mineraler och klorofyll med välgörande egenskaper. Vetegräs kan användas som daglig boost för allmänhälsan och passar även perfekt i en detox.

  • Näringen i vetegräs
  • Vetegräs i köket

Vetegräs

Näringen i vetegräs

Vetegräs ser ut nästan exakt som vanligt trädgårdsgräs, och sitt namn till trots är det helt glutenfritt. Vetegräs är rikt på näring och består nästan till hälften av fibrer. Dessutom är det mycket rikt på klorofyll, det ämne som färgar gräset grönt. Hos växter fungerar klorofyll ungefär som vårt hemoglobin i blodet. För oss har klorofyll flera hälsoaspekter, bland annat är det mycket antioxidantrikt och skyddar därmed cellerna från nedbrytning av fria radikaler.

Vetegräs är även rikt på basbildande mineraler, som bidrar till syra-basbalansen. Vetegräs används därför ofta i samband med detox och renande kurer.

Vetegräs i köket

Vetegräs kan användas som dagligt tillskott för att ta del av det näringsrika klorofyllet och är även en vanlig komponent i detox och renande kurer, där ett högt fiber- och näringsinnehåll är av stor vikt. Smaken hos vetegräs är speciell och kan upplevas gräsig, men kan enkelt döljas genom att blanda gräset i juice eller smoothies. Blanda din egen detoxsmoothie med vetegräs och andra greens till en riktig hälsobomb.

Vetegräs finns att köpa som färdigt pulver, enkelt att blanda i dryck eller mixa med andra nyttiga livsmedel för en supersmoothie. Du kan även odla eget vetegräs i kruka om du vill ha ett extra färskt gräs.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!