Torsk med pepparrotssås och potatis

Ge torsken lite extra smak genom att servera den med en smakrik pepparrotssås. Perfekt både i matlåda och till middag. 

Kokt torsk med potatis och pepparrotssås.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi418 kcal
Protein43 g
Kolhydrater48,4 g
Fett4 g
Fibrer6,5 g
2 portioner
1 torskblock á 400 g
1 tsk dill
Salt och svartpeppar
Vatten
6 stora potatisar
Pepparrotssås
1 dl mager matlagningsgrädde
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk riven pepparrot
Salt och svartpeppar

Tillredning

Krydda torsken med salt, svartpeppar och dill och koka den i en vid stekpanna tills den är vit rakt igenom, ungefär 10-15 minuter. 

Koka potatisen i lättsaltat vatten tills potatisarna är mjuka när du känner på dem med en provsticka, ungefär 20 minuter. 

Koka upp vinet och tillsätt därefter matlagningsgrädden. Tillsätt pepparroten och smaka sedan av med salt och peppar. Servera den kokta torsken med potatisen och pepparrotssåsen samt valfria grönsaker. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!