Torsk med äggsås och potatismos

Kokt torsk kan lätt bli torrt och tråkigt - lös problemet med en proteinrik äggsås och krämigt potatismos. 

En tallrik med kokt torsk, potatismos och äggsås.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi521,3 kcal
Protein47 g
Kolhydrater46,4 g
Fett14,5 g
Fibrer6 g
2 portioner
1 torskblock á 400 g
1 tsk dill
Salt och svartpeppar
Vatten
Potatismos
6 stora potatisar
0,5 msk lättmargarin
1 dl mjölk
1 krm vitpeppar
Äggsås
1,5 dl mager matlagningsgrädde
2 hårdkokta ägg
Dill, salt och svartpeppar efter smak

Tillredning

Krydda torsken med salt, svartpeppar och dill och koka den i en vid stekpanna tills den är vit rakt igenom, ungefär 10-15 minuter. 

Koka potatisen i lättsaltat vatten tills potatisarna är mjuka när du känner på dem med en provsticka, ungefär 20 minuter. Häll av vattnet och mosa sedan potatisen i kastrullen med hjälp av en elvisp. Tillsätt mjölken och margarinet och smaka av med vitpeppar. Rör tills moset är slätt. 

Skala de hårdkokta äggen och hacka dem sedan i små bitar. Blanda ner ägg och matlagningsgrädde i en kastrull och smaka av med salt, svartpeppar och dill. Värm såsen tills den börjar koka och servera sedan torsken och potatismoset tillsammans med den varma såsen och valfria grönsaker. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!