Teriyakimarinerad lax med vitkål

Med sesamfrön, lime och teryaki får laxen en fantastiskt god smak och tillsammans med vitkål och ris blir det en fulländad rätt.

Lax, teryakisås, vitkål och sesamfrön på en tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi650 kcal
Protein38,3 g
Kolhydrater64,5 g
Fett25 g
Fibrer6,5 g
4 portioner
4 laxfiléer á 125 g
0,5 dl teriyakisås
sesamfrön till panering
1 lime, saften
1/2 vitkålshuvud
4 port råris

Tillredning

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Häll upp teriyakisåsen på en tallrik och sesamfrön på en annan tallrik. Vänd först laxfiléerna i såsen och därefter i sesamfröna. Stek laxen i en stekpanna på medelhög värme tills den är genomstekt. 

Hyvla vitkålen med en osthyvel och lägg i en skål. Pressa ner limesaften i det färdigkokta riset och rör om. Servera riset med laxen och vitkålen och eventuellt lite extra teriyakisås vid sidan om. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!