Schnitzel med klyftpotatis

Med detta recept gör du enkelt din egen schnitzel som både är proteinrik och fantastiskt god.

En tallrik med schnitzel, klyftpotatis och ärtor.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi670 kcal
Protein50 g
Kolhydrater86,3 g
Fett10 g
Fibrer14 g
4 portioner
600 g kalvinnanlår
2 dl majsmjöl
2 ägg
2 dl ströbröd
salt & svartpeppar
800 g klyftpotatis
kapris
citron i klyftor
gröna ärtor
10-15 potatisar eller 2 medelstora sötpotatisar

Tillredning

Värm ugnen till 225 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Skär potatisarna i klyftor och lägg på plåten. Om du använder sötpotatis kan du skära den i tunna skivor. Ringla över lite olivolja och blanda runt potatisklyftorna så att de blandas med oljan. Sätt in plåten mitt i ugnen och rosta i 20-30 minuter tills potatisen fått en gyllenbrun färg.

Banka ut köttet så att det blir ungefär 1 cm tjockt. Ta fram två tallrikar och en skål. Häll upp majsmjöl och ströbröd på varsin tallrik och knäck äggen i skålen. Vispa sönder äggen så att de blir en jämn smet. 

Vänd varje köttbit i majsmjölet, därefter i äggsmeten och slutligen i ströbrödet. 

Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek schnitzlarna på relativt låg värme i 3-4 minuter på varje sida. 

Koka ärtorna lätt. Servera schnitzeln med klyftpotatisen, citron, kapris och gröna ärtor. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!