Ryggbiff med tomat och palsternackSkompott

Ryggbiff

Palsternacka ger en kryddig och lite söt smak till denna rätt. Dessutom är den rik på fibrer vilket gör att du håller dig mätt länge.

Ingredienser

innehåll per portion

1 kg ryggbiff
1 kg bakpotatis
Palsternackskompott
Energi437,1 kcal
Protein47,3 g
Kolhydrater41,5 g
Fett11 g

Gör så här:

Lägg 1 kg ryggbiff i en stekpåse med 1 matsked rosépeppar, 1 tesked svartpeppar, 1 tesked vitpeppar, 2 lagerblad, 2 krossade vitlöksklyftor och 1 dl rött vin och placerade den i ugnen på 175 °C i ca 1,5 timme, eller tills köttet nått 53 °C. Tag ut den och låt den svalna i påsen.

Skiva ryggbiffen då den svalnat och lägg allt i en matlåda, eller dela upp den i portionspåsar. 

Tillaga bakpotatisen i ugnen på 200 °C i 30 minuter.

Gör slutligen palsternackakompotten.

Palsternackakompott

Palsternackakompott

Ingredienser

innehåll per 100g

500 g krossade tomater
400 g palsternacka
200 g lök
3 st vitlöksklyftor
1 lagerblad
1/2 tsk Sambal Oelek (valfritt)
1/3 tsk vaniljpulver (valfritt)
1/2 tsk steviasocker
3 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl vitvinsvinäger
1 dl vatten
20 g kokosfett
3 msk hackad citronmeliss
1 tsk malen svartpeppar
2 tsk örtsalt
Energi47,4 kcal
Protein0,9 g
Kolhydrater6,2 g
Fett1,6 g

Gör så här:

Lägg palsternacka, lök, vitlök och lagerblad i en matberedaren och kör allt så det blir finhackat. Värm en gryta med kokosfett och stek blandningen i ca 2 minuter. Häll i vitt vin, låt det koka in under 1 minut. Häll i krossade tomater, stevia, Sambal oelek, vanilj och vatten och låt koka på medelvärme i ca 20 minuter. Stäng av värmen och tillsätt vitvinsvinäger, citronmeliss, svartpeppar och örtsalt.

Dela upp allt i 5 matlådor eller portionspåsar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson