Risprotein

Risprotein är ett av de vegetabiliska växtproteinerna och ett naturligt alternativ för dig som inte vill eller kan äta traditionella proteinsorter, exempelvis laktosintoleranta.

  • Vad är risprotein?
  • Användning

En påse med ris

Vad är risprotein?

Risprotein framställs som hörs av namnet ur ris. Framställningsprocessen separerar proteinet från kolhydraterna och bildar en koncentrerad form av protein utan tillsatsämnen. Ris är naturligt rik på vitaminer och mineraler som blir kvar i proteinpulvret.

Aminosyraprofilen i risprotein är bred även om det inte är lika högvärdigt som andra proteinpulver. Olika sorters risprotein innehåller olika stor andel protein, men vanligen ligger det mellan 65 och 80 % och kroppen kan tillgodogöra sig risproteinet mycket bra.

Användning

Risprotein är ett vegetabiliskt proteintillskott som bland annat används som måltidskomplement för vegetarianer. Dagens risprotein tillverkas helt utan tillsatsämnen och passar därför även för dig som vill ha ett naturligt protein. Det är skonsamt för känsliga magar och kan användas av gluten- och laktosintoleranta.

Risprotein

Risprotein har en naturell smak vilket är en fördel för dig som vill blanda en egen spännande smak på proteindrinken eller vill ha proteinpulvret i måltider för att öka proteinmängden. Risprotein går perfekt att blanda med enskilda aminosyratillskott om du vill ha en bredare aminosyraprofil och ett högre biologiskt värde på ditt risprotein.

Lär dig mer om hampaprotein här, ett annat nyttigt växtprotein.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!