Rabarberkompott

Avsluta din måltid med en härligt frisk dessert som för minnena tillbaka till glada sommardagar. Denna kompott är både fin, nyttig och god och går dessutom att enkelt göra fri från gluten och laktos.

Bild: Superfruit

Rabarberkompott

Ingredienser, 4 port
Näringsinnehåll1 port
Energi209 kcal
Protein4 g
Kolhydrater32 g
Fett8 g
5 dl rabarber
2,25 dl kokospalmsocker
0,5 dl vatten
0,5 tsk kardemumma
0,5 vaniljstång
3 dl turkisk yoghurt
1 msk agavesirap
2 st kardemummabiscottis

Gör så här:

Skala rabarbern och skär i bitar. Koka dem tillsammans med socker, vatten och kardemumma på svag värme tills rabarbern mjuknat. Rör inte så mycker under kokning. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda dem med yoghurten och fördela i små portionsskålar. Ringla lite agavesirap över yoghurten, häll på kompotten och avsluta med lite kaksmul.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Superfruit