Pyttipanna med mager chorizo

Damma av ditt gamla recept på pyttipanna och använd dig av chorizo för att modernisera denna goda och lättlagade rätt.

En tallrik med pyttipanna och stekt ägg.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi487 kcal
Protein19,3 g
Kolhydrater45,8 g
Fett23,3 g
Fibrer9 g
4 portioner
4 morötter
2 palsternackor
500 g potatis
1 gul lök
olivolja
4 chorizo med hög kötthalt
4 ägg

Tillredning

Värm ugnen till 225 grader. Skala morötterna, palsternackorna och potatisarna och skär dem i små kuber. Lägg alltsammans på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över lite olivolja. Blanda runt rotfrukterna så att alla bitar blandas med oljan. Sätt in i ugnen i 20-30 minuter, det är klart när rotfrukterna känns mjuka och har fått lite färg. 

Skär under tiden korven i skivor och stek på medelhög värme ett par minuter. Hacka löken fint och bryn i lite smör eller olja tills den blivit gyllene och känns mjuk. Blanda ner korven och löken i rotfruktsblandningen. Stek äggen och servera med pyttipannan. 

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!