Proteinrika laxbiffar

Att göra biffar av laxfilén är ett enkelt och gott sätt att variera sina fiskrätter. Lök och lime ger biffarna härlig smak, njut dem som de är eller använd dem som hamburgare.

Laxbiffar med machésallad och citron på en vit tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi525 kcal
Protein35 g
Kolhydrater44 g
Fett21,5 g
Fibrer7,8 g
4 portioner
500 g benfri laxfilé
1 dl hackad purjolök
1 lime
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
Servera med
4 port råris
200 g machésallat

Tillredning

Dela laxen i mindre bitar och mixa den sedan till en jämn smet med hjälp av en stavmixer. Tänk på att mixa i omgångar, annars blir det svårt att få en jämn och bra smet.

Blanda ner den hackade purjolöken samt ägg, salt och svartpeppar i laxsmeten. Dela limefrukten och pressa ner saften. Pressa även ner vitlöksklyftan och blanda. Forma biffar av smeten och stek dem 3-5 minuter på varje sida.

Koka råriset enligt anvisningarna på förpackningen. Servera sedan laxbiffarna med riset och machésallat.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!