Proteinrika Frallor utan gluten

Frallor med hög proteinhalt som är helt fria från gluten och tillsatt socker. Passar lika bra till helgfrukosten som till mellanmålet.

Nybakade frallor.

För 6 frallor
NäringsvärdePer Bröd
Energi129 kcal
Protein8,1 g
Kolhydrater12,2 g
Fett4,5 g
Fiber3,7 g
1 ägg
2,5 dl mjölk av valfri sort
2 dl rivna morötter
1/2 dl russin
1/2 dl solrosfrön
1,5 dl havremjöl
1 dl Core Whey Protein naturell smak
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 tsk kardemumma
1/2 tsk kanel
Garnera med:
Vallmofrön
Sesamfrön

Tillredning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda samman de torra ingredienserna.

Tillsätt de blöta ingredienserna och blanda väl.

Forma 6 st frallor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.

Toppa med vallmofrön och sesamfrön.

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Testa med en provsticka för att se om bröden är klara. Bröden är klara om stickan kommer ut torr.

Serveringsförslag

Frallor fyllda med stekt ägg, rädisor, avokado och röd lök.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!