Recept på proteinrik pepparkakscheesecake

Julaftonsdesserten är räddad! Denna cheesecake smakar juligt av pepparkaka och apelsin och är dessutom rik på protein.

Pepparkakscheesecake serverad med skivor av apelsin.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi165,4 kcal
Protein6,6 g
Kolhydrater3,5 g
Fett13,6 g
Fibrer1,3 g
Ca 10 bitar
Botten:
20 st Pepparkakor med protein
50 g smör
Fyllning:
200 g Philadelphiaost 3 %
3 st gelatinblad
1 burk lättkesella
1 dl sukrin/sötin florsocker
Saft från 2 apelsiner
1 tsk mald nejlika

Tillredning:

Smält smöret och låt det svalna något. Krossa pepparkakorna med hjälp av en mortel eller mixer. Häll det smälta smöret över pepparkakssmulorna och blanda. Tryck ut blandningen i botten på en springform och grädda i 10 minuter i 175 grader.

Mixa under tiden alla ingredienser till fyllningen utom gelatinbladen. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp bladen och smält dem över ett vattenbad. Blanda ner det smälta gelatinet i fyllningen och häll därefter fyllningen över pepparkaksbottnen.

Ställ formen i kylen och låt stå i 4-6 timmar.

När cheesecaken stelnat är den redo att serveras.


Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!