Proteinpaj med chokladsmak

Chokladpaj med protein

Då sötsuget smyger sig på och du vill ha ett nyttigare och mer mättande alternativ till efterrätt så kan du pröva denna härliga chokladpaj med proteinpulver.

Pajdeg till två pajer

Näringsinnehåll

1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
100g kesella 1%
20g smält smör
2 tsk stevia
1/3 tsk örtsalt
1/3 tsk bakpulver
1/2 dl vatten
Energi522,5 kcal
Protein23,2 g
Kolhydrater8,4 g
Fett43,8 g

Gör så här:

Blanda alla ingredienser ordentligt och dela upp degen i två lika stora bitar, ca 115g var. Spreja en form med diameter 12cm med oljespray och pressa ut degen jämnt över hela formen samt upp på kanterna. Ställ in formarna i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen på 180C.

Placera formen i ugnen i ca 20 minuter, ta sedan ut den och låt svalna.

Chokladkräm

Näringsinnehåll per paj

100g kesella 1%
2 tsk sockerfri kakao
30g, 1 skopa chokladprotein
6 tsk gelatinpulvermix
2 tsk stevia
2 dl vatten
10g hackad choklad 70% -ig
Energi390 kcal
Protein31,5 g
Kolhydrater9,1 g
Fett25,1 g

Gör så här:

Lägg allt förutom den hackade chokladen i en kopp, använd en stavmixer och kör i ca 1 minut.

Dela upp smeten i båda pajformerna och ställ sedan in dem i kylen i 2 timmar.

Servera med hackad choklad på toppen.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson