Proteinbröd

Proteinbröd

Att använda bakprotein i brödet gör det både nyttigt och mättande! I detta recept får du dessutom i dig extra mycket fiber genom att använda kokosmjöl. Glöm heller inte bort att både mandelmjöl och hasselnötsmjöl ger dig nyttiga fetter och hjälper till att hålla blodsockernivån stabil.

Ingredienser

innehåll per 100g

50g kokosmjöl
50g mandelmjöl
50g hasselnötsmjöl
100g bakprotein
0,5 dl linfrö
0,5 dl solrosfrön
3 msk pofiber
2 tsk brödkrydda
1,5 tsk salt
2 tsk bakpulver
30g jordnötssmör
250g kessella/kvarg 1%
3 st ägg
9 st äggvitor
10g sesamfrön
Energi215,8 kcal
Protein20 g
Kolhydrater4,1 g
Fett12,7 g

Gör så här: 

Sätt ugnen på 160 °C. Kör äggen och kesella/kvarg i en matberedare i ca 20 sekunder. Häll i resten av ingredienserna förutom sesamfrön, kör på låg fart i ca 1 minut. Lägg smeten i en brödform och strö sesamfrön på toppen av brödet. Placera i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna.

Rekommenderade produkter

1 av

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson