Pizza med extra protein

Tillhör du kategorin pizzaälskare men vill leva lite nyttigare? Med denna proteinberikade och lite nyttigare pizzadeg bakar du enkelt egna pizzabullar med valfri fyllning.

Pizza

Ingredienser

Näringinnehåll1 pizzabotten
Energi164 kcal
Protein9 gram
Kolhydrater23 gram
Fett4 gram
1,5 dl vatten
15 g jäst
30 g smör
20 g rårörsocker
170 g fint dinkelmjöl
100 g grovt dinkelmjöl
1/4 tsk salt
1 skopa Core Whey naturell
1/2 dl vatten

Gör så här:

1. Om du har tillgång till en Kitchen aid: Lägg vatten, smör, jäst och socker i skålen och kör igång på medelfart. Häll i mjöl och salt sist. Låt gå på medelfart i 20 minuter. Låt jäsa i 3 timmar i skålen och blanda sedan i 1 skopa protein och 1/2 dl vatten och blanda ordentligt.

2. Om du inte har tillgång till Kitchen aid: Dela jästen och häll över fingervarmt smör och vatten. Häll i socker, salt och mjölet. Arbeta ordentligt tills du har en slät deg. Låt jäsa 3 timmar och blanda sedan i protein och vatten som du arbetar ihop ordentligt.

3. Dela degen i åtta små bullar och kavla ut till önskad tjocklek, till pizzabotten. Fyll med valfri fyllning, exempelvis tomatsås, skinka och ost eller köttfärs.

4. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10-15 minuter, håll koll på dem! Pizzorna är klara när degen är genombakad och gyllenbrun på kanterna.

Servera till en härlig sallad och ät till middag, lunch eller ett matigt mellanmål.

Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson