Pistaschfalaflar

Dessa falaflar smakar fantastiskt av pistaschnötter. Falaflarna görs i ugnen men blir lika krispigt goda som om de vore friterade.

Pistaschfalaflar på en vit tallrik.

Ingredienser
Näringsvärdeper falafel
Energi45,7 kcal
Protein2 g
Kolhydrater3,6 g
Fett2,3 g
Fibrer1,3 g
ca 25 st
400 g kokta kikärter
1 dl vatten
60 g pistaschnötter utan skal
2 vitlöksklyftor
1 msk chiafrön
1 msk olivolja
2 msk kikärtsmjöl
1/2 tsk spiskummin
Salt och peppar

Tillredning:

Sätt ugnen på 200 grader.

Mixa kikärterna tillsammans med vattnet i en mixerskål. Hacka pistaschnötterna fint och blanda ner i kikärtssmeten. Pressa ner vitlöksklyftorna och blanda sedan ner övriga ingredienser. Låt smeten stå i ungefär 10 minuter.

Forma ca 25 jämnstora bollar och lägg ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck till lite lätt på varje boll och grädda sedan falaflarna i ugnen i ca 20 minuter. De är klara när de enkelt släpper från bakplåtspappret.

Servera med ris och sallad eller prova att använda dem som fyllning i fullkornswraps.


Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!