Aktuella artiklar | Kost & kosttillskott | Träning & målsättning | Recept | Ambassadörer

Recept: Nyttiga fiskburgare

Förvandla den tråkiga fiskfilén till smakrika fiskburgare som du serverar med len avokadoröra och luftiga bröd.

Fiskburgare med grönsaker.

Ingredienser
Näringsvärdeper burgare
Energi302 kcal
Protein17 g
Kolhydrater34 g
Fett9,9 g
Fibrer4,2 g
8 hamburgare
400 g sejfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 st avoakdo
2 vitlöksklyftor
sallat, gurka, tomat eller andra grönsaker
8 st hamburgerbröd

Tillredning

Skär fiskfilén i mindre bitar och lägg ner i en mixerskål eller matberedare. Tillsätt ägget, salt och vitpeppar och mixa till en jämn färs. Häll upp ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 8 burgare och vänd varje burgare i ströbrödet. Stek på låg värme i 3-4 minuter på varje sida. 

Mixa avokadon och vitlöken till en slät smet. Servera fiskburgarna med bröden, avokadoröran och grönsaker. Njut!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej