Nyttiga fiskburgare

Förvandla den tråkiga fiskfilén till smakrika fiskburgare som du serverar med len avokadoröra och luftiga bröd.

Fiskburgare med grönsaker.

Ingredienser
Näringsvärdeper burgare
Energi302 kcal
Protein17 g
Kolhydrater34 g
Fett9,9 g
Fibrer4,2 g
8 hamburgare
400 g sejfilé
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 st avoakdo
2 vitlöksklyftor
sallat, gurka, tomat eller andra grönsaker
8 st hamburgerbröd

Tillredning

Skär fiskfilén i mindre bitar och lägg ner i en mixerskål eller matberedare. Tillsätt ägget, salt och vitpeppar och mixa till en jämn färs. Häll upp ströbröd på en tallrik. Forma färsen till 8 burgare och vänd varje burgare i ströbrödet. Stek på låg värme i 3-4 minuter på varje sida. 

Mixa avokadon och vitlöken till en slät smet. Servera fiskburgarna med bröden, avokadoröran och grönsaker. Njut!

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!