Mullbärskakor

Mullbär gör kakorna saftiga och nötiga! De är enkla att lägga till i en massa olika typer av kakrecept.

Mullbärskakor

Bild: Superfruit

Ingredienser

ca 20 stycken

2 dl grovt hackade torkade mullbär

120 gram mjukt smör

1 ägg

1 dl kokospalmsocker

1 dl vetemjöl

0,5 dl havregryn

0,5 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

80 gram nibs+chocolate

1 lime

Gör så här

Vispa smör och socker krämigt, rör sedan i ägget. Vänd i vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt. Riv skalet på limen och blanda tillsammans med mullbär och nibs+chocolate i smeten. Rulla kakdegen i plastfolie eller bakplåtspapper till en 5 cm tjock rulle och lägg i frysen i 30 minuter. Skiva 1 cm tjocka skivor och grädda i 200 grader på bakplåtspapper i 10 minuter.

Rekommenderade produkter

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Superfruit