Morotskaka med protein

En morotskaka går hem hos de allra flesta. Denna variant är dessutom extra proteinrik och helt glutenfri.

Morotskaka upplagd på ett fat.

Ingredienser
Näringsvärdeper bit
Energi108 kcal
Protein5,9 g
Kolhydrater1,8 g
Fett8,5 g
Fibrer0,8 g
20 bitar
2 dl Core Whey Protein naturell
3 msk smakneutral kokosolja
4 ägg
1 dl stevia strö
1 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk ingefära, malen
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma, malen
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
3 dl finrivna morötter
Frosting
3 msk smakneutral kokosolja
150 g färskost
1 dl kvarg med vaniljsmak
15 stevia drops
1/2 tsk vaniljpulver

Tillredning:

Värm ugnen till 175 grader.

Riv morötterna fint.

Blanda ägg och stevia i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och vänd sedan ner den i äggsmeten.

Smält kokosoljan och rör ner den i smeten tillsammans med morötterna.

Smörj en bakform med kokosolja och häll ner smeten.

Grädda kakan i ugnen i ca 40 minuter. Medan kakan svalnar förbereder du frostingen.

Smält kokosoljan och blanda med övriga ingredienser. När kakan har svalnat helt kan du bre frostingen över kakan. Skär sedan den färdiga kakan i 20 fyrkantiga bitar. Toppa gärna varje bit med morot eller riven kokos.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!