Lyxig torsk med risotto

Tallrik med torsk och sparris

Lyxa till din torsk med lite rött vin och parmaskina. Sparrisen som ingår är rik på B-vitminet folsyra som är viktigt för bla cellbindningen.

Ingredienser

innehåll per portion

150g torsk
2 skivor parmaskinka
1/3 dl arboriris
2 msk hackad lök
1 hackad vitlöksklyfta
3 st sparrisar
20g frysta ärtor
3+3g kokosfett
1 tsk smör
10g matlagningsost 11%
1 msk persilja
1 tsk grönsaksfond
1 dl rött matlagningsvin
2 dl varmt vatten
1 msk citronjuice
Salt och peppar
Energi244 kcal
Protein22,6 g
Kolhydrater21,4 g
Fett7,1 g

Gör så här:

Börja med att steka löken och vitlöken med 3 g kokosfett i ca 30 sekunder. Häll i risotton och grönsaksfonden och fräs av den i ca 30 sekunder. Sänk värme till medel och häll i det röda vinet och låt den koka ner i ett par minuter. Häll sedan i 1 dl vatten och låt det småkoka tills vätskan är nästan borta (ca 5 min), tillsätt 1/2 dl vatten och koka i ca 5 minuter till. Lägg sist i den tärnade sparrisen och ärtorna.

Linda in torsken i parmaskinkan och lägg den i en varm panna med 3 g kokosfett och stek den i ca 4 minuter, vänd den varje minut.

Blanda i osten och persilja i risotton och ta av den från värmen och sätt på ett lock.

Innan du tar av torsken från pannan så lägger du i resten av sparrisen i stekpannan och häller citronjuice över torsken och sparrisen så det ångar. Ta av torsken och lägg den på en tallrik. Låt sparrisen ligga kvar och lägg i smör i pannan och stek i ca 30 sekunder. Häll i 1/2 dl vatten och låt vattnet koka bort (det tar ca 30 sekunder). Låt sparrisen ligga kvar i pannan medan du lägger upp risotton på tallriken bredvid torsken. Sist läggs sparrisen på som dekoration.

Rekommenderade produkter

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson