Lussebullar med protein och fibrerLussebullar

Finns det något godare och mer njutbart i jultider än lussebullar. Här bjuder vi på en syndfri version av dessa gula bullar med lågt innehåll av kolhydrater och högt innehåll av fibrer. Lussebullarna innehåller även protein som gör att du känner dig mätt länge.

Beroende på hur söta bullar du vill ha kan du variera mängden av stevia efter egen smak och tycke.

Ingredienser

Näringsinnehåll 100g:

150g, 4st äggvitor
20g, 1st äggula
100g, kesella/kvarg 1%
100g, 1dl Milda mini mat 7%
50g, 1 dl kokosmjöl
40g, 1 dl mandelmjöl
40g, 1 skopa naturell Core protein
6 msk fiberhusk
2-3 tsk stevia socker
2 tsk bakpulver
1g, 2 påsar saffran
1 nypa salt
Energi155 kcal
Protein15,6 g
Kolhydrater3,7 g
Fett8,7 g

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en skål.

Vispa äggvita och stevia tills äggvitan är riktigt hård. 

Vispa äggula, kesella och milda mini mat till en jämn kräm, rör i krämen i skålen med de torra ingredienserna och rör sen i äggvitan tills allt blir en jämn smet.

Låt degen stå i ca 20 minuter.

Sätt ugnen på 160C°.

Rulla 10 stycken 50 grams smala korvar, forma till dem i ändarna, så som alla lussekatter bör snurras. Pensla med lite vispad äggula.

Grädda bullarna i ugnen i ca 20 minuter.  

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson