Förbereder sig på topplacering

Lukas Högberg laddar inför CrossFit Games 2016

CrossFit-sporten växer alltmer och fler och fler atleter på toppnivå slåss om den prestigefyllda segern i CrossFit Games 2016, som närmast kan beskrivas som VM i CrossFit. Konkurrensen har därmed vuxit i takt med intresset för sporten, och vår svenska stjärna Lukas Högberg är redo att kämpa för en topplacering.

Lukas Högberg

Lukas Högberg är en av Sveriges största profiler inom CrossFit och kommer att delta i världstävlingen Crossfit Games 2016, med stora förhoppningar om topplacering. Det är ingen enkel uppgift han har framför sig, att ställas mot några av världens mest vältränade människor som har vigt sina liv åt denna sport. Lukas tränar alltid hårt och fokuserat året runt, och lägger många timmar i veckan på sina pass, men för att ha en chans mot världseliten behöver han dessutom lägga upp träningen smart och strategiskt de sista månaderna.

-  Jag tränar mer specifikt utefter hur Games kommer att se ut och öva på saker som jag inte tidigare har gjort. Jag tittar helt enkelt tillbaka på föregående år och planerar upp träningen därefter.

Som de flesta atleter idag vet, är kosthållningen lika betydelsefull som själva träningen och därför tar Lukas hjälp av en kostrådgivare som vägleder honom till rätt mängd mat med näringsberäknade portioner. På så sätt slipper han fundera på maten och kan lägga ännu mer energi på träningen. Även kosttillskott är en stor del av hans vardag, för att optimera näringsintaget i samband med träningen.

-  Precis som alltid äter jag dagligen proteinpulver, kolhydratspulver, vitaminer och omega-3 även i tävlingssäsong. I samband med träningen laddar jag upp med PWO och dricker BCAA under passet. Det som skiljer tävlingssäsongen mot övriga tiden är att jag även ökar intaget av beta alanin, som annars är begränsat.

DagligenFöre träningUnder träningEfter träning
Beta-alanin
PWO
BCAA
Protein
Carbs
Omega-3
Multivitamin

Strategisk förberedelse

Crossfit Games 2016 går av stapeln 19-24 juli och det är i Kalifornien som allt kommer att ske. De bästa från varje region har kvalat in och gör upp i olika delevents, där den sammanlagda poängen avgör vinnaren. Det är en tuff helg med mycket intryck, prestationskrav och miljöombyte. För att klara pressen gäller det att vara väl förberedd, såväl fysiskt som mentalt.

-  Jag brukar förbereda mig så gott jag kan på tävlingen och vad som väntar, så att jag vet exakt hur övningarna kommer gå till. Jag ser också alltid till att veta var jag kan äta, resten sköter min coach. Sist men inte minst förbereder jag mig alltid på kris, det händer alltid något oväntat och då vill jag vara inställd på det!

Lukas Högberg på Crossfittävling

Lukas är fast besluten att tänka taktiskt kring tävlingen och låta all energi gå till att de olika momenten ska gå så bra som möjligt. Precis som alltid siktar han högt, och topp 10 är målet. Även vi på Svenskt Kosttillskott har stora förhoppningar om att hans framgång och stöttar honom på vägen till Kalifornien i juli, ända in i mål.  

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!