Lukas Högberg tog guld

i CrossFit-tävling

Lukas Högberg stod på guldpallen vid den internationella CrossFit-tävlingen Turkish Throwdown som gick av stapeln den 17 oktober. Svensk Kosttillskott står som stolt sponsor och gläds med Lukas över vinsten.

Lukas Högberg på prispallen.

Svenskt Kosttillskotts sponsrade toppatlet Lukas Högberg gick segrande ur Turkish Throwdown, en internationell CrossFit-tävling med närmare 50 tävlande. Lukas låg topp tre på samtliga moment och slutade till sist som en prestigefylld etta.

Lukas tränar stenhårt året runt med ett brinnande engagemang för sporten, där resten av vardagen anpassas efter hans målsättning. CrossFit som träningsform är utbredd bland aktiva människor runt om i världen och den tuffa sporten går ut på att träna upp samtliga fysiska kvalitéer, med styrka, kondition, snabbhet, balans och smidighet, där allt är en kamp mot klockan. En tävling är upplagd efter samma princip, med ett antal moment där snabbast vinner. Det är en högpresterande tävling med hårt motstånd. Lukas är övertygad om att hans framgång bygger på att han går sin egen väg och inte kopierar andra. Han tror på en positiv inställning, hård träning och fokus på sitt eget upplägg.

- Känslan att komma in på mållinjen i finalen och veta att man har vunnit är helt sjuk. En blandning av lättnad efter pressen som varit och såklart en enorm glädje över min prestation. Det blir en bekräftelse på att de val jag gjort under träningen har varit de rätta, och sedan har jag givetvis fått mycket stöttning och hjälp från familj, vänner och coacher. Att vinna är värt allt slit och att veta att andra vill att man ska vinna är en oslagbar känsla!

Efter det att segeryran har lagt sig fortsätter Lukas att sikta på kommande utmaningar, med det stora målet CrossFit Games 2016.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!