Topplacering för Lukas Högberg

CrossFit Regionals 2015

CrossFit Regionals, motsvarande EM i CrossFit, gick av stapeln 29-31 maj, med några av världens mest vältränade atleter. Bland dessa deltog Svenskt Kosttillskotts sponsrade stjärnatlet Lukas Högberg, som slutade på en självklar topplacering.

Lukas Högberg, CrossFit Regionals

I slutet på maj var det dags för CrossFit Meridian Regionals att anordnas, där CrossFit-anhängare runt om i Europa tävlar om en plats i den slutgiltiga tävlingen CrossFit Games, motsvarande VM. Svenskt Kosttillskotts tävlingsatlet Lukas Högberg var på plats för att kämpa bland topplaceringarna.

- Motståndet var hårt, det är det alltid på Regionals, alla har vi ju samma dröm! Den var en sjukt jobbig tävling, men också sjukt kul! säger Lukas Högberg efter tävlingen.

Tävlingen är uppdelad på tre dagar med sju moment i olika utformningar. Deltagarna ska prestera så bra som möjligt i varje moment och samla poäng som sedan räknas ihop och avgör vinnaren. Lukas Högberg slutade på en fjärde plats totalt under helgen, med ynka ett poäng från bronsmedalj. Placeringen ger honom en biljett raka vägen till Games, där topp fem från varje region möts.

- Jag är inte helt nöjd i hjärtat, eftersom jag känner att jag hade kunnat prestera bättre. Men jag är otroligt glad över att få åka till Games igen och visa vad jag går för. Målet är att komma topp 10 där! säger Lukas.

Efter en lugn vilovecka med sömn, god mat och uppehåll från träningen, tar Lukas nya tag och satsar stenhårt fram till Games som avgörs i slutet av juli. Det är den tuffaste säsongen på året och det passar ju såklart Lukas Högberg som handen i handsken.

Vill du träna som Lukas? Nedanstående WOD är Lukas Högbergs egen favorit från CrossFit Meridian Regionals 2015, ett moment där han tog en andraplacering.

Run1 mile
Overhead squats50 st
GHD sit-ups100 st
Double-unders150 st
Sumo deadlift high pulls50 st
Box jump overs100 st

Time cap: 26 min

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!