Low carb hamburgerbröd

Hamburgerbröd

Saftigt, gott och nyttigt recept på hamburgerbröd. Fiberhusk som ingår i receptet består av finmalet psylliumfröskal vilket gör det mycket rikt på kostfibrer och nästintill helt fritt från kolhydrater.

Ingredienser 3 st bröd

innehåll per bröd

1 medelstort ägg
30g kesella/kvarg 1%
25g bakepro
25g bakerix
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
1-1 1/2 dl vatten
Sesamfrön
Energi102,7 kcal
Protein11,5 g
Kolhydrater1,5 g
Fett5,6 g

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.

Vispa ägget poröst och rör i kesella. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda sist i vatten lite i taget så det blandas väl. Låt stå i 10 minuter.

Ta en våt sked och lägg tre klickar på en plåt. Blöt skeden varje gång du tar av smeten så den inte fastnar. Forma varje bulle med antingen blöta fingrar eller en sked och toppa dem sedan med sesamfrön.

Baka i ugnen ca 10-12 minuter tills de blivit gyllenbruna.

Rekommenderade produkter

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson