Kycklingfilé med limedressing

Glöm torra kycklingfiléer i matlådan - den smakrika limedressingen förvandlar kycklingen till en smakexplosion som är perfekt till middag, i matlådan eller varför inte på buffén?

En tallrik med kyckling och lime på ett grått bord.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi268 kcal
Protein29,7 g
Kolhydrater7,5 g
Fett13 g
Fibrer1 g
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 st lime, saft och skal
3 msk teriyakisås
2 vitlöksklyftor, pressade
1 röd chilifrukt
0,5 dl rapsolja
1 dl finhackad persilja
2 krm koriander

Tillredning

Dela limefrukterna och pressa ner saften i en bunke. Riv skalet och häll ner i limesaften. Pressa ner vitlök och tillsätt sedan rapsolja, teriyakisås, koriander och hackad persilja. Hacka chilifrukten och blanda ner i dressingen.

Skär kycklingfiléerna i skivor och lägg dem i en plastpåse. Häll ner ungefär ¾ av dressingen i påsen och vänd den så att alla kycklingfiléer blandas med dressingen. Låt påsen ligga i kylen i ungefär en timme.

Stek kycklingen i en stekpanna tills den är helt genomstekt. Lägg upp skivorna på ett fat och ringla över det sista av limedressingen. Servera förslagsvis med råris, eller varför inte till buffén?

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!