Kycklingfilé med grönsaker och örtdipp

Denna kycklingrätt är enkel att tillaga men går alldeles utmärkt att bjuda på även till fest. Eller varför inte lyxa till matlådan under deffen?

Kycklingfiléer med ugnsrostade grönsaker och örtdipp.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi567 kcal
Protein40 g
Kolhydrater78,5 g
Fett5,5 g
Fibrer17 g
2 portioner
2 kycklingfiléer
Salt och svartpeppar
6 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
1 röd paprika
1 rödlök
Örtdipp
1 dl creme fraiche mini
1/2 tsk timjan
1/2 tsk basilika
1/2 tsk dragon
1/2 tsk oregano
1 krm koriander (malen)
1 pressad vitlöksklyfta

Tillredning

Skölj och skala morötter, potatis och palsternacka. Skär potatisarna i klyftor och morötter och palsternacka i stavar. Pensla potatis och grönsaker med lite rapsolja och lägg grönsakerna på en plåt. Rosta grönsakerna i 225 grader tills de fått fin färg, ungefär i 30 minuter.

Stek kycklingfiléerna på medelhög värme tills de är helt genomstekta. Smaka av med salt och svartpeppar.

Blanda samman ingredienserna till örtdippen och servera den tillsammans med kycklingen och de rostade grönsakerna.

Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!