Kyckling med vårlökspuré

Kyckling med vårlökspuré

Rotfrukter är mycket fiberrika. Fiber ger mättnadskänsla och är positiva för bland annat mag-tarmfunktionen. Selleri innehåller dessutom massor av goda, grova kostfiber, C- och K-vitamin och B6 samt mineralet kalium.

Ingredienser

innehåll per portion

1 kg tärnad kyckling
1 kg tärnad potatis
Vårlökspuré
Energi470,2 kcal
Protein49,6 g
Kolhydrater40,8 g
Fett10 g

Gör så här:

Börja med att tillaga vårlökspurén, koka sedan en laddning tärnad potatis med krossad vitlök, lagerblad och örtsalt.

Tärna kycklingen och baka av den i ugnen med lite vatten i botten på en ugnsform eller djup plåt.

Blanda sedan kycklingen med potatisen och purén och baka av allt i ugnen på 150 °C i ca 15 minuter. Låt rätten svalna och dela den i matlådor eller portionspåsar. Sen är den bara att värma i micro eller ugn.

Vårlökspuré

Vårlökspuré

Ingredienser

innehåll per 100g

800 g tärnad rotselleri
70 g hackad vårlök
70 g hackad gräslök
70 g färsk spenat
250 g matlagningsgrädde 4%
1/2 dl äppelcidervinäger
20 g becel smör
1 tsk örtsalt
1 tsk vitlökspulver
Malen svartpeppar
Energi426,8 kcal
Protein47,7 g
Kolhydrater37,2 g
Fett8,4 g

Gör så här:

Koka rotsellerin i en gryta med vatten i ca 5 minuter till den är mjuk. Häll ut vattnet men spara lite och låt rotsellerin stå ett tag och ånga av sig.

Lägg matlagningsgrädde med spenat, vårlök, gräslök, becel, äpplecidervinäger och ca 1 dl av spadet från rotsellerikoket och gör puré av allt.

Häll sedan mixen i en större skål med rotsellerin och använda en stavmixer för att göra en grov puré, smaksätt med vitlökspulver, malen svartpeppar och örtsalt.

Dela upp allt i 5 matlådor eller portionspåsar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson