Kyckling med stekt ris

Blanda måltidens alla ingredienser i en och samma skål och njut av en saftig blandning av kyckling, ris och grönsaker. Funkar lika bra till vardagsmiddag som i matlådan!

En skål med en blandning av kyckling och stekt ris.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi507,8 kcal
Protein40 g
Kolhydrater72 g
Fett4,3 g
Fibrer7,8 g
4 portioner
4 port råris
500 g kycklingfilé
2 vitlöksklyftor, pressade
4 tomater
1 gul lök
1 liten gurka
1 lime, saften
Några kvistar bladpersilja
1 litet vitkålshuvud

Tillredning

Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och blanda med de pressade vitlöksklyftorna och limesaften.

Hacka löken fint och fräs den lätt i en stekpanna. Häll sedan ner riset och stek på svag värme i några minuter. Häll risblandningen i en skål och stek sedan kycklingen i samma stekpanna tills den blivit helt genomstekt.

Skär under tiden tomaterna i klyftor och skär gurkan i mindre bitar. Riv vitkålen på ett rivjärn och blanda ner i risblandningen tillsammans med tomaterna och gurkan. Blanda slutligen ner den färdigstekta kycklingen i ris- och grönsaksblandningen och rör om ordentligt så att allt blandas. Dekorera med lite finhackad bladpersilja.

Ingredienser

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!