Kyckling med mango chutney

Kyckling med mango chutney

Förutom att mango är en väldigt söt och smakrik frukt innehåller den enzymer som kan underlätta och ge stöd åt matsmältningen.

Ingredienser

innehåll per portion

1 kg kyckling
1 kg tärnad potatis
Mango chutney
Energi443,3 kcal
Protein47,2 g
Kolhydrater41,3 g
Fett8,6 g

Gör så här:

Lägg kycklingen i en ugnssäker påse med 2 matskedar grillkrydda och 1 dl vitt vin, baka sedan av påsen i ugnen på 120 °C i ca 30-40 minuter.

Tärna upp kycklingen då den svalnat och lägg allt i en matlåda eller dela upp den i portionspåsar. 

Koka potatisen.

Gör slutligen mango chutney.

Mango chutney

Ingredienser

innehåll per 100g

250 g hackad rödlök
300 g tärnad mango
100 g skalad och tärnat äpple
100 g tärnad plommontomat (utan kärnor)
1 st hackad vitlöksklyfta
10 g riven ingefära
20 g kokosfett
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vitt matlagningsvin
1,5 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 tsk Sambal Oelek
2 tsk steviasocker
3 tsk arrowrot
En knippe färsk koriander
1 tsk malen svartpeppar
2 tsk örtsalt
Energi61,3 kcal
Protein0,6 g
Kolhydrater9,1 g
Fett2,2 g

Gör så här:

Värm en gryta med kokosfett, fräs löken, vitlöken och ingefäran i ca 3 minuter tills det blivit mjukt, häll sedan i vitt vin och låt vätskan koka ner till hälften. Häll i äppelcidervinäger, vatten, grönsaksfond, sambal oelek och stevia och låt det koka upp.

Blanda i mango och äpple, sänk värmen till medel och låt det småkoka i ca 30 minuter. Blanda i arrowrot och malen svartpeppar och låt det redas.

Ta bort från värmen och blanda i tomat, koriander och smaksätt med salt.

Dela upp allt i 5 matlådor eller portionspåsar.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!
Skriven av Jonas Andersson