Kyckling med curry och maché

Denna enkla och fräscha kycklingrätt som serveras med machésallad och currysås passar utmärkt under en diet eller som en lättare lunch. 

En tallrik med kycklingsallad och en skål  med currysås.

Ingredienser
Näringsvärdeper portion
Energi276 kcal
Protein32,6 g
Kolhydrater14,9 g
Fett8,6 g
Fibrer2 g
2 portioner
150 g machésallad
2 kycklingfiléer
0,5 msk rapsolja
1 tsk paprikakrydda
Salt och svartpeppar
0,5 dl hackad persilja
Currysås
1,5 dl creme fraiche (mini)
1/2 tsk gul curry
1/2 rödlök
1 rött äpple

Tillredning

Värm ugnen till 225 grader. Pensla kycklingfiléerna med olja och krydda med paprika, salt och svartpeppar. Lägg kycklingfiléerna i en ugnseldfast form och stek dem i ugnen i 25-30 minuter, eller tills de är helt genomstekta.

Skala och skär äpplet i små kuber. Finhacka rödlöken. Blanda ner curryn i creme fraichen och tillsätt sedan löken och äpplet och rör om.

Lägg machébladen i botten på en form eller på en stor tallrik. Lägg kycklingfiléerna på machébladen och strö över lite hackad persilja. Servera kycklingsalladen med currysåsen.

Var denna artikel till hjälp?   Ja   Nej
Tack för din åsikt!